VCR JVC HR-J672EV: vrací kazetu
Moderátor: Moderátoři
VCR JVC HR-J672EV: vrací kazetu
Dostal jsem VCR JVC HR-J672EU na opravu zdroje. Zdroj sem opravil, ale v rámci oprav mi video spadlo ze stolu a z mechaniky mi vypadly 2 součástky.
http://data1.edisk.cz/stahni/23509/hpim ... .14MB.html
http://data1.edisk.cz/stahni/56621/hpim ... .25kB.html
Nevím, odkud vypadly, tak sem si říkal, že to třeba pojede i bez toho. Bohužel, pokud dám do videa kazetu, hned ji vrátí. Druhá možnost je, že natáhne pásek a čeká. Pokud dám přetáčení na kteroukoli stranu, začne se přetáčet (pásek stále vytažený na hlavě) a po chvíli (cca 3s.) se video vypne (pásek stále zůstává na hlavě). Pokud dám "play", chvíli se přehrává (cca 10s., na displey bliká chvíli nápis BEST, pak běží čas), a pak se kazeta stopne, zasune se pásek a kazeta se vyhodí ven.
Netušíte někdo, čím to může být ? Celkem by mi pomohl nějaký nákres, jak má ta mechanika vypadat. Taky sem slyšel, že problém může být v tom, že na tom videu ted nemám dekl a ty optické snímače můžou být zblblý z toho světla ...
Nějaký nápad ?
Z.
re:
* pokud video vrátí kazetu hned po zasunutí, je to tím, že na něj svítím lampou a ty optický čidla zblbnou. Pokud na něj dám kryt, vezme kazetu vždy a natáhne pásek na hlavu.
* pokud dám přetáčení dopředu, nebo přehrávání (tzn. cokoli s posunem pásku dopředu), po chvíli se přestane přetáčet/přehrávat, video kazetu vrátí a zůstane zapnuté.
* pokud dám přetáčení dozadu, video se po chvíli vypne, kazeta zustane vevnitř i s páskem na hlavě.
* pojmem "chvíle" v předchozím textu myslím cca 5 vteřin.
Nějaký nápad ?
natiahlo pásku na hlavu, a pri ejectovaní pásku nestiahlo nazad ale hlava sa dotočila a kazeta vyšla von-tak som si zničil pásku zo stuźkovej,vyčistil som čidlá,aj spínače,problém zostal, navyše sa rozhodila geometria a obraz bol nepozerateľný,tak som chytil sekeru a...
Mal som súčiastky na bastl...
Bohužel se mi ho nepovedlo sehnat, tak jsem tam zkusil dát fototranzistor z počítačové myši. Bohužel se chování videa nezměnilo.
Když ale zkusím prohodit ty optozávory od unašečů, tak se to chová obráceně (tzn. při pohybu pásku dopředu vypíná, při pohybu dozadu vyhazuje) ... takže myslím, že problém bude tady.)
Jinak ten trn bude asi jinde, protože v tom místě, kde popisuješ už trn je. Vypadá dopst podobně, ale je tlustší. Ten, co z toho vypadl neslouží k podpírání videokazety ... to mě napadlo jako první a oba podpírací trny tam jsou.