Nemám ju doma. Pár peněz by som dal, ale tam je to mrtvé. Bol som sa nato u "zákazníka" pozreť. Keď ju budem mať doma tak foto pošlem. Zháňam teraz schéma. Keď už sme utoho nevie eagle nejako z plošáka vygenerovať schému?
Skúsim zajtra zavolať do toho elektroprístroju modrany. ta firma by mohlaešte existovať, otázne je len, či sa bude schéma ešte v podniku nachádzať resp na akého človeka narazím.
Ahoj ľudkovia, viem že je to stará téma, ale nechcem zbytočne zakladať novú. Mám teraz na stolu túto nabíjačku NB 23 presne podľa schémy, ktorú pridal Erny. Celú som ju pomeral a nenašiel chybu no napriek tomu nabíjačka nenabíja. Voľakde robím chybu. Na výstupe sú tyristory T15-100 sú ok, problém je, že už na G neprichádza napätie tzn, problém bude voľakde na tých plošákoch, no neviem ho nájsť. Skúste mi poradiť. Vďaka.
Máš osciloskop? To řízení tyristorů je pulzní.
Možná, že by stálo za to si schema překreslit na jednu velkou plachtu, určitě bude potom mnohem víc srozumitelná funkce zapojení.
Bylo v tom jen speciální trafo s dělenym primárem(2 mimo sekundáry+2 pod nima) a sekundáry měly sběrače se společnym převodem.Buď se spojily přepínačem do série (to dávalo při 0-48V(naprázdno s 235V na vstupu to bylo 65V) maximálně asi 10A) nebo paralelně 0-24V a max.20A.Přepínač měl polohy 0---48/10---24/20---R.To R je rychlonabíjení přes časovač VIPO (ten je obvykle v ámenu a nemá cenu ho spravovat).Ve starších je dvojitej selen,v novějších 2 gratzy každej z 2xKYZ74 + 2xKYZ79 na dvou plechách s izolačníma sloupkama.Pak už tam jsou jenom 2 jističe,A-metr s bočníkem,dvourozsahovej V-metr (3V a 70V s páčkovým přepínačem),někdy je u trafa TC250 u primárních svorek a 2 hovňáky asi 180nF/160V- u sekundárních konců proti PE.Nic moc na tom neodchází(kromě toho VIPA a někdy se urazí měřák nebo jenom to plexisklo na něm),stačí obvykle podotahovat spoje,vyčistit ten převod,dráhy na sekundárech a sběrací kladky.
//edit: Tak to jsem si splet s NB22,který jsem loni dva opravoval.