Rádio Sony s RDS, CD a nahráváním do USB, to je ZS-R100CP

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
rctamiya

#16 Příspěvek od rctamiya »

Asi to bude fakt kus od kusu. Ja ty dve vyhodil a vickrat uz nekupoval. Kupil jsem kvalitni z vyprodeje, hlavne chromky, normalky moc nepouzivam, bo serou kladku.
Decek mam hodne, modelovou radu nekdy z roku 94 a ty jsou vpohode.
pepe-1

#17 Příspěvek od pepe-1 »

Tento Sony, čo je uvedený v nadpise veľmi chcem, práve kvôli možnosti nahrávať na USB resp. na SD kartu. Je to také malé šikovné do spálne. Ale na Slovensku sa nedá zohnať (na heuréke ešte niečo je, ale reálne sa to kúpiť nedá). Neviete, či v Čechách ešte sú nejaké kusy? Prípadne niečo iné podobné? Videl som tu ešte ten Panasonic (kde ale nikde nevidím, či to vie aj nahrávať na USB), ale keby bolo viac na výber, bolo by lepšie. Ono sa to na internete ťažko hľadá. všade sú údaje skopírované v štýle "USB áno/nie" a podobne a je to veľmi nespoľahlivé.
Diki.
Artaban001

#18 Příspěvek od Artaban001 »

Myslím si, že ten Panasonic umí pouze ripovat CD na MP3, stejně, jako mikro věž JVC UXG357. U JVC jsem to doposud nepoužil a u Panasonicu jsem po tom ani nepátral. Já CD nemám a podstatný je, že umí přehrát FLASH klíčenku. Tady u těch "přístrojů se předpokládá, že kazetová mechanika bude sloužit jako okrajová záležitost hlavně pro přehrávání. Ta Kobra měla kompletně ovladatelný kazeťák z dálkovýho ovládání, ten panasonic novější má jen klasickou jednoduchou mechaniku.. Zato se mi líbí, že už upustili od modrého podsvětlení displeje. (měl jsem u tý kobry bílý, protože ta modrá LED nelíbila)
rctamiya

#19 Příspěvek od rctamiya »

Proc tomu porad vsichni rikate kobra?
Kvicala_r

#20 Příspěvek od Kvicala_r »

Protože to mělo výklopný panel/display u většiny modelů a vypadalo to jako vztyčená hlava kobry
Artaban001

#21 Příspěvek od Artaban001 »

rctamiya píše:Proc tomu porad vsichni rikate kobra?

Tahle výklopný displej neměla, ale v návodu bylo cosi o "kobra design" psaný. Mě to spíš připadalo jako nějaký předek z auta. A tady na bazaru to pod Kobrou mají taky:
http://www.zdarma-bazar.cz/inzerce/29354-radiomagnetofon-panasonic-kobra-rx-es29e-s
rctamiya

#22 Příspěvek od rctamiya »

Nedavno byl na "Aukru" za 900,-
"Prodam Panasonic Cobra...."
pepe-1

#23 Příspěvek od pepe-1 »

Ako vidím, v dnešnej dobe je to s jednoduchým nahrávaním z tunera horšie ako pred 20 rokmi, ale jeden prístroj som predsa našiel. Zdá sa, že v tejto cene je jeden z mála a mal by sa dať reálne zohnať. Akurát sa budem musieť vysporiadať pravdepodobne so zlým zvukom (ale ide mi o hovorené slovo, to musí stačiť) a s doťapkanou "modernou" čiernou lesklou farbou:
http://www.samsung.com/sk/consumer/tv-a ... MM-E320/EN
Naposledy upravil(a) pepe-1 dne 06 led 2014, 21:45, celkem upraveno 1 x.
Thales
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Thales »

Jestli ono to nebude tím že krom občasného mluveného slova není v rádiu nic, co by stálo za to nahrávat. Nejen z hlediska stylu/žánru, ale zejména kvlůli technické NEkvalitě, která je oproti minulosti ubohá. Ne, nejsem starý dědek, ještě stále se považuji za mladého muže, ale to co se vysílá není hudba, ale hluk ze kterého leda tak bolí hlava. Co by si bez toho kompresoru dynamiky asi tak počali.
pepe-1

#25 Příspěvek od pepe-1 »

Jasné, dnes je dynamický rozsah aj na nových CD väčšinou omnoho nižší, ja viem, čo to spôsobilo, ale to je už iná téma...toto potrebujem vyslovene pre jeden program na Slovenskom rozhlase, ktorý niekedy prespím. Ešte vidím alternatívu v mikrosystémoch LG, ale tie informácie na ich stránkach sú katastrofálne, budem musieť skočiť do obchodu a vyskúšať si to.
rnbw

#26 Příspěvek od rnbw »

Neda sa to stiahnut z archivu na webe?
Hydrawerk

#27 Příspěvek od Hydrawerk »

Ten Sony ZS-R100CP se ještě koupit dá. http://www.heureka.cz/?h[fraze]=Sony+ZS-R100CP
Roku 2011 jsem taky kupoval hifivěž s USB nahráváním. Ten Samsung je docela dobře vybavený, asi má časovač nahrávání, ale v obchodě mě vyloženě zklamal. Displej malý, ovládání blbé. Klidně si to vyzkoušej, možná už mají po 2,5 letech jiný model.
Žádný Panasonic dnes asi nahrávat neumí. Uměl to jenom starý model Panasonic SC-PMX4, který se již neprodává.
Pak jsem zakoupil LG XA-105 a nelituju. http://memristor.rajce.idnes.cz/LG_XA105/
Bohužel chybí časovač nahrávání.
Tady jsem napsal dlouhé recenze pod nickem Honza a Honza2. http://hi-fi-systemy.heureka.cz/lg-xa-105/recenze/
Ale už se blbě shání, je to starý model. Zkus se podívat na jiné hifivěže od LG. Jsou docela povedené, ale umí přehrát jen 999 písniček z USB disku, to není zrovna hodně.
Vyber si takový, který má anténní konektor a ne jenom napevno připojený kus drátu.
Hydrawerk

#28 Příspěvek od Hydrawerk »

Hydrawerk

#29 Příspěvek od Hydrawerk »

Včera jsem viděl zajímavý hudební přehrávač Sony. Zaujalo mě docela neergonomické rozmístění tlačítek a displeje. Pochvalu zaslouží docela poctivě uvedený výkon. 20W bych do toho klidně řekl. Stálý příkon je uveden 15W, ale to se ještě dá tolerovat. Zamrzí absence RDS a nemožnost nahrávat z rádia do USB. Za 5990 Kč je to furt drahé.
Přílohy
zs-btg905 06.jpg
(262.87 KiB) Staženo 50 x
zs-btg905 02.jpg
(176.75 KiB) Staženo 49 x
zs-btg905 01.jpg
(144.64 KiB) Staženo 46 x
zs-btg905 06.png
(69.02 KiB) Staženo 51 x
zs-btg905 07.jpg
(99.11 KiB) Staženo 50 x
Odpovědět