software na evidenci objednaných součástek

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
bu2520

software na evidenci objednaných součástek

#1 Příspěvek od bu2520 »

vzhledem k tomu, že beru součástky od různých dodavatelů a často to jsou kusovky na konkrétní zakázky a začínám ztrácet přehled . Napadlo mě jestli neexistuje nějaká jednoduchá databáze ve které bych ke konkrétní zakázce mohl připsat u koho mám jaké objednané součástky. Nemáte někdo tip
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od forbidden »

Excel nestačí? Já si na něj tak zvykl, že v něm dělám skoro všechno.
p32

#3 Příspěvek od p32 »

Na stahuj.cz a slunecnice.cz je toho plno.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od ZdenekHQ »

Já si z pytlíků od součástek stříhám kódy a dávám to přímo do šuplíků se součástkama na dno. Stav "skladu" pak kontroluju tak, že se podívám do šuplíků podle seznamu součástek v "excelu" (= openoffice).

Ovšem pak tady mám pytel polovodičů, kde opravdu netuším, co tam je a to by sepsat chtělo. Jenže nejsou lidi....

A když v tom udělám konečně pořádek, dodavatel přečísluje sklad... :?
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
bu2520

#5 Příspěvek od bu2520 »

no já sklad a jeho evidenci mám. Ale právě má rozdělaných cca 20 věcí na které nemám díly. Problém je v tom, že často do jedné zakázky potřebuju díly od několika dodavatelů. A často čekám, až budu mít dost položek aby se mi to vyplatilo i s poštovným. Jenže taky se mi stává, že objednám náhrady a pak zkoumám do které zakázky to bylo a jestli už mám na ní všechno. Asi to udělám tabulkáči. Jen jsem si říkal, jestli to už někdo neudělal líp :-)
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od ZdenekHQ »

U trvalých odběratelů to řeším tak, že beru materiál v množství, abych dostal rozumnou cenu a zbytek jim tady pak skladuju v extra boxech. Materiál vyfakturu komplet, jak přišel a přidám paušální práci - takže jednou platí víc, jednou méně, ale nevadí jim to, za rok se to "zprůměruje".
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
bu2520

#7 Příspěvek od bu2520 »

nj v tomhle případě je to často kusovka a věci které už jinde nevyužiju. Poučen z minulých let kdy mám stále na zásobách součástky které jsou ze starých videí a televizí a věží a cd a už nikdy nikde je nepoužiji a je mi líto je vyhodit. Jiná věc u součástek které se běžně točí tam pochopitelně dělám větší odběry do zásoby.
p32

#8 Příspěvek od p32 »

Jo, zásoby z minulých let a ty nepotřebné, co je škoda vyhodit, tak stejně po smrti majitele rodinky vyháže i s vloženýma zatajenýma pětitisícovkama. :lol:
procesor

#9 Příspěvek od procesor »

Už sa teším, ako to po mne bude niekto vyvážať v niekoľkých Aviach z dielne do ZD. Bežné súčiastky sa za päť-desať rokov stávajú často nepredajné :D
helios

#10 Příspěvek od helios »

Desať rokov skladovania je málo, ale za takých 50 už budú mať zberateľskú hodnotu a vnuci na nich môžu slušne zarobiť. Viď Aukro, alebo Ebay. To bude doba, kedy budú cenené zariadenia od výrobcov "Hnújdaj, Daewoo, Sencor" a podobné. :lol:
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“