Trafo AN673 81, identifikace

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Thales
Kontaktovat uživatele:

Trafo AN673 81, identifikace

#1 Příspěvek od Thales »

Kluci neví někdo z vás z jakého rádia je výstupní trafo AN673 81 nebo jeho parametry? Uvažoval jsem o použití v malém cvičném kytarovém kombíčku. Díky předem.
Přílohy
AN67381_512.jpg
(114.12 KiB) Staženo 123 x
EKKAR

#2 Příspěvek od EKKAR »

Čoveče to vypadá jako z Klasika nebo něčeho podobnýho - prostě konec 40. let minulýho století... Konec tam tuším byl sdružená dioda-pentoda EBL21 (? - prosím opravit, kdo si to pamatuje líp), anodová usměrňovačka byla nahoře na síťovým trafu - AZ11, trafo mělo přepínací odbočky na primáru na 110, 120, 220 a 240V takovým hranatým banánkem po straně cívky a tepelnou pojistku z Woodova kovu, jo to bejvávaly strojovny...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Thales
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Thales »

Jo, to časově a i osazením by to možná i mohlo sedět, jen bych měl rád jasno kolem impedancí. Pokud tam skutečně bylo něco typu EBL/UBL21 tak bych odhadl impedanci primáru tak kolem 7K a převod bude na 4 nebo 5R, nicméně nevím jak to ověřit. Také v rámci bastlení co dům dá jsem uvažoval o použití s PCL82. Jo vím že to nebude zázrak, ale na takové lowend použití by to mohlo postačovat. Otázka je jak si PCL82 bude rozumět s takto velkou předpokládanou impedancí.
Xeon_sk

#4 Příspěvek od Xeon_sk »

Nazdar,
skús pripojiť na sekundár výstup zo zosilňovača, nastav 400 Hz, 1V a zistíš aspoň prevod.
Pre PCL82 potrebuješ 5,6 kOhm, UBL21 mala iba 3,5 kOhmu, EBL21 tá mala 7 kOhmov.
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od CZJKP1 »

To trafo mě je povědomý, ale v klasiku je jiné...
serviceman

#6 Příspěvek od serviceman »

Obrázek
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
ok1hga

#7 Příspěvek od ok1hga »

výstupní trafo ANP210 Sonet Duo

pozdě, ale přece . . .
Přílohy
Sonet-Duo-trafa.jpg
. . . to je tak když se člověk dělá s obrázkem . . .
(115.61 KiB) Staženo 211 x
Thales
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Thales »

Výborně kluci díky! Já jsem si mezitím přeměřil ten převod než sjte odepsali. Při 1V na sekundáru jsem při primáru zatíženém 4,5K naměřil 40,6V, což v podstatě odpovídá. Takže tím pádem máme jasno.

Když už jsme u toho - na cílové použití bych možná volil koncový stupeň bez zpětné vazby. Kombo jsem nikdy nepáchal, ale z toho co jsem četl a slyšel bych řekl že by to muzikantovi mohlo znít libozvučněji. Holt to není HiFi kde se snažíme o věrnost. Názor?
alles

#9 Příspěvek od alles »

no fungovat to bude a zvuk bude vždycky překvapení... buď to vyjde nebo ne...
výkon by měl na doma stačit bohatě (dělají se i 0,5W zesíky s ECC82 jako koncovou lampou)
dobrá inspirace bude když zadáš do googla AX84, je to takovej asi 2-4W zesík bastlenej v hojnejch modifikacích...
můžeš pak říkat že to má vintage zvuk jako sonet duo....
ono kdyby to bylo hifi tak by ta kytara zněla divně, nějaké to pomalu narůstající zkreslení dodá šťávu, lampy jsou na to fajn...
Thales
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Thales »

Jo o tom vím díky. Šlo mi jen o to zda je volba konce bez celkové zpětné vazby jasnou volbou jak jsem předpokládal.
alles

#11 Příspěvek od alles »

ono uzavírat globální zpětnou vazbu přes tak pomalou součástku jako je trafo asi není dobrý... u lampáčů ZV vždy pouze lokální v rámci jedné lampy...
zpětná vazba zmenšuje zkreslení a to asi nechcem...
EKKAR

#12 Příspěvek od EKKAR »

Ale prd lokální - jsou i lampáče, kde je zpětná vazba vytažená právě až z výstupáku a zavedená kolem dokola zpátky na vstup (někdy na budič) - a tím se linearizuje celej zes... Neříkám, že tak jsou zapojený úplně všecky flaškozesy, ale viděl jsem už i takový zapojení.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Thales
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Thales »

Takových zapojení je troufám si říci většina. Má to samozřejmě zmíněné mouchy, na druhou stranu je to jediná možnost jak linearizovat vliv vlastního trafa a to zejména na okrajích pásma. Tohle u kytaráku tohoto typu předpokládám není potřeba a lineárnější růst zkreslení by tu mohl být spíše ku prospěchu. Zatím mi to nikdo nevyvrátil tak snad to bude OK.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“