Domácí spořič energie Platinium do zásuvky
Moderátor: Moderátoři
- Radovan-kocour
- Přílohy
-
etřič 2.jpg- (151.58 KiB) Staženo 155 x
-
etřič.jpg- (114.88 KiB) Staženo 161 x
- Radovan-kocour
tomasjedno píše:ČOI
Nepomože ani ČOI, dnes mě ty spořiče přišly zpět, reklamace neuznaná- napsali spořiče byly na odborné expertíze, tedy vyhovují, že na vyžádání pošlou znalecký posudek-tak jsem jim v zápětí napsal ať mě ho okamžitě pošlou tak ho tu zveřejním- no hrozní podvodníci
Řekl jsem mu k tomu svůj skeptický názor. Fascinuje mě jak podvodníčci vymyslí vždy něco nového (ať je to zázračná kostka na palivovou hadici nebo spořič energie do zapalovačové zásuvky), udělají k tomu pěkný prospekt, odkážou se na nějakou certifikovanou zkoušku a lidi na to slyšej...
- Přílohy
-
airtec1.JPG- (80.75 KiB) Staženo 148 x
-
airtec2.JPG- (150.01 KiB) Staženo 158 x
-
airtec3.JPG- (103.09 KiB) Staženo 170 x
-
airtec4.JPG- (79.47 KiB) Staženo 164 x
Jeden nadějný prodejce podobného zázraku se mnou konzultoval odbornou problematiku, aby to nabízel kvalifikovaně. Podstata činnosti byla v tom, že transformátor se sekundárem 23V vhodně zařazeným do fázového vodiče snížil fázové napětí o 10%, a spotřebu o 19%. A byla to pravda, žádné jalové řečičky.Hydrawerk píše:ZVUK2000 píše:Že by opravdový spořič energie?
O jalový výkon se v domácnosti netřeba starat.
Bernard píše:No právě. Kupovala to města a vesnice pro pouliční osvětlení. Za míň peněz míň světla, ale úspora byla.
je to tohle ?
ok1hga píše:Bernard píše:No právě. Kupovala to města a vesnice pro pouliční osvětlení. Za míň peněz míň světla, ale úspora byla.
je to tohle ?
Je zajímavé, co se dá vytvořit za literární dílo o obyčejném trafu 230/24V se zapojeným sekundárem do série v protifázi. Nj, nakonec za ty prachy.
- Radovan-kocour
dobrá je tu spoustu teorie to je sice pěkné, něko z Vás řekne že spořič funguje, další že nikoli a závěr? Tedy jaký.?
Já mám pět těch spořičů, jak jsem včera psal spořiče se mě vrátili z reklamace zpátky- funkčnost ověřena- zatím neposlali znalecký posudek, byl jsem informován ČOI inspekce ta nepomůže, jediňě obrátit se na soud.
Tak by mě zajímalo Vaše reakce co by jste teda nemyslím tím teorii ale hmatatelně s těmi spořiči dělali Vy- zda by jste je vrátili zpátky do zásuvek a nebo co teda? A zda je opravdu pravda jak jsem je měřil tím zásuvkový elektroměrem a ukazoval mě že spořič má vlastní spotřebu cca 15-20Watů
Děkuji za rady a přeji hezký večer
Radovan