Kvalitní keramický kondy z G....
Moderátor: Moderátoři
Kvalitní keramický kondy z G....
Jirka
Co se kvality keramik týče, používám většinou AVX/kemet , ty ničím takovým netrpí (nebo se mi to ještě nikdy nestalo)
teď jsem zkoušel měřit jejich svod, při 24V 0,00uA
k těm Tesla polštářkům, některé trpí bohužel tím samým. V technice od Tesly se mi občas objevil nějaký podivný proud/ofset který zmizel po vytažení téhle keramiky. Sranda je že po vypájení (zahřátí) ty keramiky zase fungovaly jak mají. Bez výměny Teslácké keramiky za novou se bohužel problém časem zase vrátil.
v příloze vyfocená AVX keramika, pěkně dlouhé vývody
- Přílohy
-
P1120679.JPG- (41.59 KiB) Staženo 132 x
Celeron píše:Už u prvního se proud snížil asi o 50uA, u dalších od 10 do 80. Pak jsem našel 2 ks, jeden 0,5mA a druhej 0,85mA. Hnědý terčíky 22N/40V, rastr 5mm výrobce neznámý
s tímto hnusem jsem se už také setkal,
dokáže to dokonale rozhodit kliďák zesiku.
Navíc to potom reaguje i na teplotu . . .
Po důkladném prohlédnutí pod velkou lupou jsem dospěl k zjištění, že tyto
"taky kondíky" asi vůvec nemají impregnaci (ze starých tesláckých polštářků po zahřátí kapal vosk) a postupně nasávají vlhkost z okolí.
Pokud jsou dlouho od výroby skladované, se může stát, že už když je koupíte mají malý svod, který se dál postupně zvětšuje . . .
. . . další dvouleté "kurvítko" !
Davidus píše:Hydrawerk ono to vyjde celkem nastejno GME i GES berou z větší části z TME a pak od různých prodejců typu alibaba.com
Co se kvality keramik týče, používám většinou AVX/kemet , ty ničím takovým netrpí (nebo se mi to ještě nikdy nestalo)
teď jsem zkoušel měřit jejich svod, při 24V 0,00uA
k těm Tesla polštářkům, některé trpí bohužel tím samým. V technice od Tesly se mi občas objevil nějaký podivný proud/ofset který zmizel po vytažení téhle keramiky. Sranda je že po vypájení (zahřátí) ty keramiky zase fungovaly jak mají. Bez výměny Teslácké keramiky za novou se bohužel problém časem zase vrátil.
v příloze vyfocená AVX keramika, pěkně dlouhé vývody
No přesně, hnědej na fotce je ten svodovej HUMUS! Ten dlouhovývod má na sobě jakousi glazůru, tam se asi vlhkost jen tak nedostane...
Jirka
ty klasické polštářkové keramiky jsou z větší části už jen druhovýroba neznámo odkud (výjimkou jsou keramiky na vyšší napětí a podobně, ty se pořád dělají kulaté klasické)
firmy co dnes vyrábí moderní keramiky používají obyčejné SMD keramiky, ke kterým se připájí nožičky a zalijí se. To je to co vidíš na obrázku, když tu keramiku rozklepneš, vypadne ti SMD MLCC kondík. Zalití jistě přispívá k zvýšení odolnosti proti vlhkosti.
- Přílohy
-
keramika 1.jpg- (134.51 KiB) Staženo 111 x
-
keramika.jpg- (142.59 KiB) Staženo 111 x
Nevydržely ani rok, ze 100N se vyprskaly na 10N.... Zase další kurvítko, hlavně tam, kde jsou použitý jako "předřadnej odpor" třeba v těch ledkovejch nočních světýlek do zásuvky.
Jirka