Rozsahy meracieho prístroja
Moderátor: Moderátoři
Původně jsem chápal že to chceš použít na měření výstupního napětí/proudu zdroje, tam by se úbytek 1V na bočníku ještě snesl. Jestli z toho modulu chceš dělat kombajn s mnoha rozsahy od µA je podle mě píčovina. Tak se to neřeší, k tomu je kromě dalších věcí potřeba přesný měřicí zesilovač s malým driftem. Citlivost řádu mV pak dává měřáku nějaký smysl. Fakt si něco přečti o měřákách a jejich principech.
Jestli chceš měřák pro univerzální použití, kup si za 2-3 stovky v hypermarketu nějaký čínský multimetr, jestli chceš investovat víc, kup si v odborné prodejně nějaký Fluke za pár tisíc. Vymýšlet kombinovaný měřák jen proto, že máš doma indikaci, je podle mě maření času. Zvlášť když o tom nic nevíš.
Vnitřní odpor změř buď jiným ohmmetrem nebo ho vytvoř připojením odporu na svorky, bude to jen malá chyba jestli ten C520 jiný odpor nemá. Ale tomu bych se divil. Krom toho profesionální modul obvykle má nějaké označení a podle toho se dá doptat na parametry u toho, kdo nějakou dokumentaci má...
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Co se týká mikroamper, tak tam budeš mít potíží mnohem víc a ten stejnosměrnej zesilovač budeš potřebovat určitě, nehledě na to, že bastlit to je škoda času.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
-
PavelFF
to: janousek, Crifodo, ZdenekHQ,..:
On je to prý v podstatě CA3162.
Ve starých Amarech bylo něco v tom smyslu, že vstupní proud C520 teče ven obvodu jen po zlomek měřícího cyklu, ale zato je dost velký! Neumožňovalo to použít příliš velké odpory v napěťovém děliči, protože to na odporu děliče zvyšovalo úbytek napětí. Tak se tam přidal paralelně kondenzátor, který ten proud pochytal, přičemž napětí vzrostlo jen o pár "dílků". Pak se mohl dát měkčí dělič (větší odpory).
Údaj o vstupním odporu 100 MOhm je mi proto nějak nepochopitelný.
http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet- ... A3162.html
-
PavelFF
Jak jsem koupil , tak prodávám.
Údajně, pokud bys na vstupní svorky dal odpor 1MOhm, tak měřák ukáže kolem 100mV!
Viz příloha
- Přílohy
-
C520 - delic LQ.jpg- (221.77 KiB) Staženo 283 x
-
PavelFF
-
mba
Ten kondenzátor s vývodu 12 na +5V je integračný kondenzátor. Myslým že by mal byť 270nF ale môžeš dať aj väčší !