Pegasus Family Video Game - jaké je napájecí napětí?

Opravy, renovace, schemata historické techniky

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Peca

Pegasus Family Video Game - jaké je napájecí napětí?

#1 Příspěvek od Peca »

Zdravím, mám tu starou videohru k televizi - Pegasus Family Video Game. Jediné co mi chybí je napájecí zdroj. Nikde jsem bohužel nezjistil, jaké je napájecí napětí a jediné, co je na přístroji napsáno je: Power: 4W, AC Adaptor. Netuší někdo, jaké tam mohlo být napětí nebo jak to zjistit?
mi-ro

#2 Příspěvek od mi-ro »

9V, většinou s mínusem na středovým kolíku!!!
..to bude jen ňákej odpůrek
Hydrawerk

#3 Příspěvek od Hydrawerk »

Otevři to a mrkni se, na jaké napětí je elektrolytický kondenzátor za usměrňovačem. Možná tam usměrňovač ani není, pokud má adaptér stejnsměrný výstup. Pak tam zkus připojit o něco menší napájecí napětí.
ohryzek36

#4 Příspěvek od ohryzek36 »

Mám tady podobnou kopii Famicomu (Polystation :) ) a adaptér je (jak píše mi-ro) na 9V a mínus na středovém kolíku.

Ideální by bylo ale to otevřít a minimálně zjistit osazení součástek za konektorem - mám tam stabilizátor na 5V (zenerka posílená PNP tranzistorem) a i když jsou tam kondenzátory na 16V, tak po připojení 12V (nestabilizovaného) adaptéru začaly odpory okolo stabilizátoru hořet...
ondrero

#5 Příspěvek od ondrero »

100% 9V

Si to pamatuju ještě z dob co jsem to měl a taky to řešil.
Peca

#6 Příspěvek od Peca »

Díky moc. Ten mínus na středovém kolíku bych vážně nečekal.
Peca

#7 Příspěvek od Peca »

Tak jsem to zapojil a funguje to. Obraz se mi povedlo naladit, trochu to zrní, ale jinak to je vidět celkem pěkně. Řekl bych, že by to mělo mít i nějaké zvuky, ale z repráků se ozývá jenom hlasité šumění a vrčení. A to i když jsem propojil vstup zvuku na televizi se zdířkou na konzoli označenou jako AUDIO. Ani připojení samostatných repráků ke konzoli nic nevyřešilo ohledně zvuku. Na té konzoli je ještě zdířka RF SWITCH. K čemu slouží a co se k ní připojuje? Neví někdo, jak zprovoznit ty zvuky?
Kvicala_r

#8 Příspěvek od Kvicala_r »

Jak jsi ladil Tv, když jsi jen propojil Video out z her do Video in na Tv?
Pokud jsi použil separátní repro pro propojení an AUDIO zdířku, musí to repro být aktivní (tzn. obsahovat zesilovač).

Čekal bych na tom RF výstup v terestrickém pásmu. Tedy, že se propojí do analog. antenního vstupu TV a naladí se příslušný kanál.
warp

#9 Příspěvek od warp »

RF switch - tím se většinou přepíná vhodný VHF kanál (jestli tam máš díru, tak je to asi nějak vylomený), Jinak se tyto hry většinou ladily na 3/4 VHF v normě zvuku B/G (západní). Ve tvém případě je RF modulátor nějaký rozhašený. Zvuk je možná ve zkratu. Zkusit rozebrat, zkontrolovat, případně modulátor opravit či vyřadit a udělat AV výstupy - v TV připojit přes SCART.
Peca

#10 Příspěvek od Peca »

Měl jsem VIDEO z konzole připojené do anténího vstupu a až když sem na televizi dal vyhledání kanálů, tak si to našla. Ted jsem to zapojil do žluté zdířky Video na televizi a je to v pohodě. Ten zvuk mi ale nějak furt nejde. Repro, co sem připojoval, bylo aktivní (mělo zesilovač - bedničky k počítači). Ani z televize nejdou zvuky, když to připojím na Audio IN. Že by byl výstup zvuku z konzole rozbitý?
Odpovědět

Zpět na „Opravy a restaurování starých elektropřístrojů“