Pračka Bosch Maxx VFL 20 61, malý výkon
Moderátor: Moderátoři
Pračka Bosch Maxx VFL 20 61, malý výkon
Ví někdo k čemu jednotlivá vinutí slouží ? Nejlepší by bylo mít schema zapojení pračky, jako to bývalo dobrým zvykem u všech starších elektrospotřebičů.
Předem děkuji za poskytnuté info.
Karel.
- vasekpetr1
A dovětek: dej sem přesné označení pračky - asi to bude WFL a nějaké číslo (určitě bude na štítku na zadní straně pračky).
Upřesněné označení je WFL 20 61.
Popsaný problém by mohl být uhlíky způsoben. Jen mne trochu mate, že jsem na nich nepozoroval jiskření. Uvidím zítra. Snad si na to udělám čas.
Karel
- tatramacek
Tak se ptám, zda někdo neví o motoru (třeba starém) z této, pračky ( Bosch Maxx WFL 2061).
Díky za odpovědi.
Karel
Zatím ještě nelze vyloučit, že by mohl být shodný s například.: Electrolux EW1232F.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
- tatramacek
Budu vděčen za každý názor, nebo nápad.
Karel
- Přílohy
-
Moror_2.JPG- (202.61 KiB) Staženo 207 x
-
Moror_1.JPG- (269.94 KiB) Staženo 196 x
-
Kotva_motoru_1.JPG- Na čele kotvy jsou 2 - 4 vodiče potrhány
- (290.28 KiB) Staženo 218 x
- tatramacek
- tatramacek
1 000,-kč. Levnější nabídka se neobjevila. Ve sběrném dvoře, kde jsem se chtěl na pračku zatím jen podívat, zda by motor nebyl stejný, mi řekl: "Pane, to já nemohu. Tady jsou všude kamery. Mne by vyhodili." Odkázal mne tedy na vedení. Samozřejmě ani tam jsem neuspěl. Motor prostě oficiálně takto koupit nelze. A neoficiálně rovněž ne. (Raději jej se šrotem odvezeme do Číny.) Další sběrné dvory jsem již raději vynechal.
Zastoupení Bosch na můj dotaz vůbec nereagovalo.
Ale pračka se již točí. Jen trochu vibruje při ždímání.
Ten motor z odkazu, http://nahradni-dily.elektrometal.cz/na ... ch-waq2446, který jste mi poslali, má asi o vývod navíc. Na schématech z ruských WWW. stránek mají statory rovněž 3 vývody. Bylo by možné takový motor použít v mé pračce, kde má stator pouze 2 vývody?
Čím nahrazujete ošoupaný plast v třecích tlumičích?
Všem přeji hezký weeked.
Karel