Povinné ručení - bonusy.

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Soemtron

Povinné ručení - bonusy.

#1 Příspěvek od Soemtron »

Jsem pojistitel 4 vozidel s max. bonusem, majitel dvou je někdo jiný a zbývajících dvou já. Jestli by došlo k pojistné události, přijdu o bonusy u všech vozidlel nebo jen u vozidla, které nehodu způsobilo ? Ruší se celý bonus, nebo jen jeho část ?

<b> Edit pojmů na základě upozornění EKKARa: </b>
1. Pojistitel ... kdo plní, pojišťovna.
2. Pojistník ... kdo platí, tedy já.
3. Provozovatel / držitel vozidla.
4. Vlastník vozidla... Může být shodný s provozovatelem.

Omluva, měl jsem kouknout nejdříve do smlouvy kdo je kdo.
Naposledy upravil(a) Soemtron dne 18 led 2014, 17:34, celkem upraveno 2 x.
kevin_mitnick

#2 Příspěvek od kevin_mitnick »

pojistitel jiny nez majitel??? Pokud vim, tak tohle je snad dle platnych zakonu mozne pouze u pravnicke osoby. A tam je bonus vazan na pojistitele, to znaci ze prijdes o bonus nebo jeho cast na vsechna vozidla...
hakamusai

#3 Příspěvek od hakamusai »

jen u vozidla, které nehodu způsobilo
Soemtron

#4 Příspěvek od Soemtron »

Pojišťuji tak již zhruba 10 let . Jen se ptám proto, že dcera začíná jezdit a nemá praxi. Známá, co dělá pojistky, tak také tvrdí, že by se to mělo týkat jen jednoho auta. ale věř pojišťovákům.
A k té první odpovědi. Pojišťoval jsem synovi několik motorek když byl mladší ryziková skupina u různých pojišťoven na sebe, vždy já jako pojistník a on jako majitel. Buď chtěli pojišťováci smlouvu za každou cenu nebo to tak může být.
EKKAR

#5 Příspěvek od EKKAR »

kevin_mitnick píše:pojistitel jiny nez majitel??? Pokud vim, tak tohle je snad dle platnych zakonu mozne pouze u pravnicke osoby. A tam je bonus vazan na pojistitele, to znaci ze prijdes o bonus nebo jeho cast na vsechna vozidla...
Oboje tvrzení nesmysl, to první větší než to druhý.
1) Ten kdo vlastní pojištěnou věc (nebo obecně v koho prospěch je sjednaná pojistka) je POJIŠTĚNÝ.
2) Ten kdo pojistku uzavřel na svoje jméno a oficiálně platí pojistný je POJISTNÍK.
3) Ten kdo pojištění poskytuje je POJISTITEL (neboli pojišťovna).
Až na čestný výjimky může bejt u všech pojistek osoba POJIŠTĚNÝHO a POJISTNÍKA rozdílná - jako ideální příklad poslouží třeba povinný ručení sjednaný pro auto "na lízačku", kde vlastníkem auta (= POJIŠTĚNÝM) je nějaká finanční společnost, ale provozovatelem auta a plátcem pojistnýho (tudíž POJISTNÍKEM) je ten, kdo si auto pronajal.

Objasnění druhý půlky už tady padlo - při sjednávání druhý a dalších povinnejch pojistek pro jednoho POJISTNÍKA se přihlíží ke všem už dosaženým bonusům na JÍM SJEDNANÝCH pojistkách aktuálně platných nebo ukončených ne déle než před 24 kalendářními měsíci a do úvahy se bere nejvyšší dosaženej bonus; při zavinění pojistný události se na dobu 2 let snižuje bonus na tom jednom konkrétním vozidle, jehož provozem byla učuněna škoda hrazená z povinnýho ručení.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Soemtron

#6 Příspěvek od Soemtron »

Tak dík za informace, klidně mohu sjednat další ... :wink:
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“