chtěl bych poradit, už dlouho nosím v hlavě jeden nápad, ale nejsem si úplně jistý realizací. Alarm, který mám doma (Paradox EVO) jsem si naprogramoval sám / ale nezapojoval.
Momentálně řeším tuhle věc, máme studnu asi 15 metrů od domu. Ve studně je zhruba v dvou metrech něco jako "servisní prostor" kde je rozvod elektriky pro čerpadlo a všelijaký věci k tomu. Stává se ale, že z deklu studny kondenzuje voda a postupně se tam akumuluje až přeteče do vrtu. Tzn. dávat sem tam pozor, jestli hladina nepřekročila nějakou míru.
Můj nápad je takový, že bych si na destičku udělal dva "blobíky" z cínu a mezi nimi nechal mezeru (opravdu malinkou) ve chvíli, kdyby se takový snímač octl pod vodou, obvod by se sepnul (je mi jasné, že by se musel nastavit jako normally open), ve chvíli kdyby se sepnul, by měl vyhlásit poplach - resp. silent poplach a poslat smsku /voda - studna/ třeba...
Stejně tak vidím i možnost hlídání hladiny ve studně proti poklesu (pro změnu normally closed a když se octne nasuchu tak se otevře).
Nicméně, vůbec nevím, jak bych tohle mohl připojit k ústředně - a zda je tu nějaké riziko poničení ústředny nebo něčeho dalšího...
Najdu nějakou dobrou duši, co poradí?
Děkuji,
Vojta