robot UKS E20_OPRAVA (přesunuto)

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
milan113

robot UKS E20_OPRAVA (přesunuto)

#1 Příspěvek od milan113 »

Dobrý den,
vím, že na téma UKS robotů je tu vícero diskusí, ale nikde se mi nepodařilo dohledat, kde by mi robota mohli opravit - donedávna bez problému fungoval, ale jeho výkon se zeslabil, neutáhne mletí atp.
Je tedy nějaká opravna v Praze, která by to uměla ?

Díky předem za tipy
m.
kejki

#2 Příspěvek od kejki »

Hledej servis motorů, uvnitř je jen běhové cvakátko a motor. jestli nemáš vyměněnou kabeláž, tak může být uhnilá.
warp

#3 Příspěvek od warp »

Možná by něco mohla vědět MECHANIKA (Praha) http://www.mechanika-servis.cz/opravujeme.php , možná jsou jen vypálené - došlé uhlíky u motoru - proto nemá sílu
kejki

#4 Příspěvek od kejki »

Tam není uhlíkový motor, to má 12 kg a pořádné vinutí pro příkon 250 W.
FERYACT

#5 Příspěvek od FERYACT »

A není to starý stroj co má planetový převod a při přetížení štípne převod?Jde o kolík cca 2.5mm.Vzadu je kruhový kryt,ten otevři a zapni robota.Začne li se mezikruží otáčet je to ono.Ze šroubku si musíš vyrobit novou pojistku.Otvor pro pojistku je nahoře.
kejki

#6 Příspěvek od kejki »

Ano, popis sedí.
FERYACT

#7 Příspěvek od FERYACT »

Moje máti na tom robotu nadělala cukroví pro půl dědiny.Nezapomeň planety namazat.
milan113

#8 Příspěvek od milan113 »

díky moc všem za tipy, vyzkouším to opravit, ale uvidím, když tak to nechám odborníkovi...
milan113

#9 Příspěvek od milan113 »

...pokud to tedy v té mechanice či jiné opravně resp. opravně motorů opraví...
Celeron

#10 Příspěvek od Celeron »

Já jsem kdysi máti UKS20 opravoval. Několikrát za sebou střihnutá pojistka. Taky si stěžovala, že po zapnutí drčí a že ho musí třeba několikrát zapnout a vypnout aby to přestalo. Zjistil jsem, že bylo hoodně orezlý a šlo hodně ztuha ložisko na výstupní hřídeli, nejspíš se tam dostala šťáva z masomlýnku. Po výměně ložiska (myslím, že je tam dvojřadý naklápěcí) je už asi 10 let naprosto bez problémů a pojistka stále drží. Na tyhle mašince se každej rok nakrouhá asi 50 kg zelí a rozemele tak 200 rohlíků a housek na strouhanku a namele zabíjačka. Chtěl bych vidět dnešní plastový strojky, co by to zvládly.... Tohle maká možná 60 let...
Jirka
Dakota

#11 Příspěvek od Dakota »

Prosím, prosím, našel jste nějakou tu opravnu ?? Mám taky UKS 20 a nechce se mu pracovat, jen vrčí a neroztočí se.. :(
FERYACT

#12 Příspěvek od FERYACT »

Dakoto přečti si příspěvek z 19.1 a proveď.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“