Proudění vzduchu
Moderátor: Moderátoři
Proudění vzduchu
Výsledek je takový že z trysky jde jen minimum vzduchu a zbytek letí všude kolem ventilátoru. přitom výstup z ventilátoru mám utěsněný dobře, (otočený ho mám taky dobře.)
Není to ani tak elektro věc, ale třeba někdo víte, jak to udělat, aby to dobře táhlo???
Pozdravuje Vás Martin
- serviceman
- Artaban001
Jo už jsem si vzpoměl - "dmychadlo" - modeláři znají. Je i v každým moderním fénu.
Nebo tohle, to dává "Větru" dosti..
http://www.nafman.cz/figuriny-prislusenstvi.php
serviceman píše:Axiální ventilátory se na tlačení vzduchu používají běžně. Důležité ale je, aby na vstupu a hlavně na výstupu bylo vedení vzduchu (kus trubky a ne jen volný prostor - což například ventilátory počítačových skříní nesplňují - to je konstrukčně vadný návrh, který snižuje účinnost, ale levný).
Mám to ted vlastně tak, že na vstupu ventilátoru není nic, a na výstupu je trychtýř s hadicí, ale jak jsem psal tento způsob nefunguje v podstatě vůbec.
- serviceman
A kutilmile - nelituju tě
romario86 píše:Použil jsem klasický axiální ventilátor, ale ten radiální by byl asi lepší, no to mě nenapadlo, asi eště zkusím před ventilátor přidat nějakou trubku,
Nech trubku trubkou, fyzika je jen jedna. Pokud trváš na axiálu, zabal brzdu do obalu a vzduch z obalu vysávej, trubkou můžeš vzduch směrovat na požadovaná místa. Axiální ventilátor musí foukat do volného prostoru, pak má prodstatně větší účinnost. Jak už psal serviceman, axiály ve zdrojových skříních PC je zhovadilost, stačilo skříň mírně upravit a ventilátor otočit, aby ze skříně vzduch vysával.