Tak som to zložil a zapojil, ale ešte som neurobil tu poslednu upravu. Sprava sa to tak, že pri točeni doprava svieti trvalo led 1. Pri točeni doľava svieti led 72 a pri impulzy sync prepne na led 1 a hned sa vrati na led 72.
Škoda, že nemáš logickú sondu. Osciloskop sondu nenahradí. To by sa namiesto encodera musel vyrobil elektronický generátor signálov A a B a NULA.
Pripoj osciloskop do T2. Tam sa musí prepínať log1 a log 0 podľa smeru otáčania.
A ešte treba se pridať platnú schému, aby sa dalo jednoznačne komunikovať.
Platná schéma je tá uplne posledná čo si vložil IC4B a IC4D. Spravil som už aj tú poslednú úpravu je tam zapojený aj ten jeden schmitov klopný obvod. pridával som celý integráč kvoli signálu sync. Bohužial bezozmeny. Idem teda odmerať či sa prepína logika v bode T2. Hovoríš teda! ak budem točiť trebars doľava bude logika trebars 1, ale bude stále držať! Ak budem točiť doprava bude logika 0 a bude stále držať?
V bode T2 je to tak ako píšeš. keď točím doľava je tam log 1 keď točím doprava je tam ogika 0
Dal som ti zlu informáciu. Pri chode doľava stieti trvalo led 1. pri pootočeni doprava sa rožne led 72 ak zasa pootočím doľava nesvieti nič pokial nedojdem na impulz sync a potom zasa svieti led 1.
Ano odmerané a je to tak ako píšeš. Ja mám pocit že bude problém na IC4 piny 1,2,3 - 8,9,10. Čo mám ďalej odmerať? IC4 z pinov 3 a 8 podľa mňa nelezie poriadny signál.
ten impulz z IC1-6 je tak krátky, že ho nieje vidno ani na osciloskope. Dal som tam kondik 1miko miesto 220 piko, aby som ten impulz videl. Potom som sa pripojil do T2 a zistil som, že tam nieje trvalo logoka 1 alebo 0 ale mení sa počas chodu. skáče pri chode doprava alebo aj doľava. keď tam bolo 220piko nebolo to vidno.
Na C4-3 daj osciloskop a roztoč smerom aby na tomto výstupe bola 1. Keď to roztočíš rýchlo osciloskopom by malo byť vidieť krátke impulzy do 0.
Potom pri opačnom točení sa dajú merať rovnaké aj na C4-8.
Pri opačnom krútení je na týchto výstupoch stále 0 bez impulzov.
Impulzy sa dajú rozšíriť zväčšením odporu R1 z 1k na 10..47k. Teraz tie impulzy do 0 majú cca 1µs. S tým väčším odporom to môže byť aj nad 10µs.
Keby si mal logickú sondu so zachytávaním impulzov bolo by aj krátke impulzy na sonde vidieť. Oni stačia a so šírkou 50ns.
Naposledy upravil(a) procesor dne 19 led 2014, 19:35, celkem upraveno 1 x.
Tie impulzy tam niesu. Zatočil som to motorom a ani tak tam niesu. ale ajtak si myslim že by mi to malo zasynchronizovať a amli bi byt pekne vidno. idem zmeniť ten odpor a uvidim. osciloskop zvláda 0,2mikrosekundy
Keď preklápa klopný obvod s výstupom T2, tak tie impulzy sa vyrábajú. Možno sa nedostanú cez hraslo IC1c (piny 9,10,8)
Impulzy musia byť vidieť na IC1-10, sú však opačne....krátke kladné impulzy.