Jelikož programovat neumím a nemám s tím žádné zkušenosti, tak to asi řeším docela krkolomnou cestou přes klasické součástky (var. a).
Varianta:
a) signál ze snímače 0-10V (analog), do 8 operáků pro zesílení singálu (jak jsem psal výše, kvůli malé hodnotě snímané vel.), poté do komparátorů které mě budou porovnávat napětí ze snímače, z toho 4 komparátory by museli být zapojeny za log. hradlem NOT, protože snímač dává při 0°-5V a podle natočení zmenší či zvětší napětí, za komparátory bych dal již tranzistor, popř. relé které mě bude spínat samostatná světla
b) Tato druhá varianta je zatím pouze ve vzdálených myšlenkách . No takže u této var. by se dal použít snímač který má sběrnici CAN, z toho do jednoduchého procesoru, ve kterém by byl nahrán program pro porovnávání zadané hodnoty s hodnotou co zrovna vyleze ze snímače. Tím moje představa končí
Jak to vidíte vy? Do čeho spíše investovat čas? Popř. dokázali by jste mě doporučit nějaký jednoduchý procesor, který by toto zvládl a má někde uvedený nějaký tutoriál programování pro začátečníky? Díky