Domovní zvonek s ISD1730PY

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
josefhajek

Domovní zvonek s ISD1730PY

#1 Příspěvek od josefhajek »

Zdravím,

kamarádka si nemůže vybrat z melodií klasických domovních zvonků, a ráda by něco originálního. Navrhl jsem, že je možné ho postavit tak, aby uměl přehrávat jakýkoliv zvuk, což by moc přivítala. Přemýšlím nad konstrukcí domovního zvonku s obvodem ISD1730PY a stojím před následujícím dilematem - IO je schopno dodat přímo do 8Ω akustitckého měniče cca. 550mW.
Otázka zní - použít klasický reproduktor nebo piezomenič ? jaká bude hlasitost oproti klasickému elektronickému melodickému zvonku?
Jde o to, jestli vyhoví výkon samotného IO, nebo použít další integrovaný zesilovač řady TDAxxxx se silnějším reproduktorem, řekněme cca. 10W.

Díky za rady :)
ZVUK2000

#2 Příspěvek od ZVUK2000 »

Použij piezo, nezatěžuje ten IO a je pronikavé. Ale hlasitost asi nic moc.
ZVUK2000

#3 Příspěvek od ZVUK2000 »

[quote="josefhajek"]Zdravím,
Jde o to, jestli vyhoví výkon samotného IO, nebo použít další integrovaný zesilovač řady TDAxxxx se silnějším reproduktorem, řekněme cca. 10W.

Toto ISDéčko neznám, ale když jsem před X lety potřeboval z ISD1410 budit TDAčko, muselo se použít oddělovací trafíčko.
josefhajek

#4 Příspěvek od josefhajek »

tady je přímo výstup pro ext. zesilovač, s tím by problém být neměl :) bohužel jde mi to jakou si mam udělat představu o hlasitosti 0,5W piezza :(
Michal22

#5 Příspěvek od Michal22 »

Asi před 15 lety jsem dělal doma zvonek z nějaké stavebnice, typ obvodu nevím. Na výstupu byl KF506, ten přímo budil 8Ω repro (použil jsem takové ty malé reprobedýnky od Vietnamců, co se kupovaly k walkmanu). Dodnes to bez problémů funguje, hlasitost výrazná (jde to slyšet i přes dvoje zavřené dveře).
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
josefhajek

#6 Příspěvek od josefhajek »

Díky, udělám to přes běžné repro se zesilovačem :-)
Odpovědět

Zpět na „Poradna“