Regulátor alternátoru bosch BR 14-M3
Moderátor: Moderátoři
Regulátor alternátoru bosch BR 14-M3
P.S. O nějaké střídavině ani neuvažuju, tehle test většinou stačí.
Katody druhé trojice výkonových diod můstku jsou vyvedené na B+ a připojují se přímo na plus akumulátoru.
Pak tam je ještě jedna trojice diod (od každého vinutí jedna), jejich katody jsou spojené na výstup D+, na kterém regulátor kontroluje napětí. To je pulzující stejnosměrné. A podle jeho velikosti řídí proud do budicího vinutí.
Mezi plusem spínaným klíčkem a D+ je zapojená kontrolka dobíjení.
Žádná střídavina z alternátoru ven vyvedená není.
A než se dělat s nějakým zkušebním přípravkem (budeš nějak elektronicky simulovat třífázový generátor řízený budicím proudem?), je nejlepší alternátor i s osazeným regulátorem a připojenou baterkou roztočit pro jistotu na volnoběh, pak připojit buzení a měřit napětí v palubní síti, jestli roste, ale nepřekročí 14,5V ani při maximálních otáčkách.
- Přílohy
-
BOSCH BR14-M3.JPG- (42.48 KiB) Staženo 679 x
BOBOBO píše:Je to alternátor fiat marea . Je tam vyveden střed , který je zaveden do struktury regulátoru . Jak se projevuje nwm . Ano , jinak je to stejné a magnetony jsou častý chleba . Právě mne znejisťovala ta střední svorka . Staticky jsem vyzkoušel a reguluje . Uvidím po montáži zítra . Z fiatfora jsem zaznamenal , že kontrolku ovládá řídící jednotka . Je to 6-ti diodový alternátor . Jsou známy tím , že se hliníkoslitinová klec i při běžném provozu rozpadne .Vyfotím zítra . Urval jsem deklík , pod ním je vidět přímo polovodičová struktura , zapomněl jsem fotit , je již zataveno . Typ alternátoru jsem nedával , neboť ten typ regleru se prodává přímo pod jeho číslem a mně záleželo jen na regleru ....
Je to opravdu střed? U tohoto regulátoru bych předpokládal spíše jednu z fází před usměrňovačem