Kapacitní dotykové tlačítko s RS485 (MODBUS) komunikací

Diskuze a poradna o programátorech a programování různých obvodů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
pallo

Kapacitní dotykové tlačítko s RS485 (MODBUS) komunikací

#1 Příspěvek od pallo »

Zdravím. Na úvod - uvažuji o řízení světel, žaluzií apod. v RD pomocí PLC s patřičnými periferiemi (tady preferuju komerční řešení - nebude to až tak drahé, revizák mi udělá revizi). Místo spínačů (tlačítek) bych rád na zeď instaloval dotykové tlačítko (kapacitní). Z důvodu ceny a omezené funkcionality nejsem schopen osadit komerční řešení. Základní funkčnost mám vyzkoušenou na TI MSP430 řadě (Capacitive Touch B.), k PLC bych to připojil pomocí RS485 (MODBUS protokol).
V současnosti mi vývojový kit posílá ascii znaky na RS485 port, vypadá že to může být funkční...
Nepracujete někdo na něčem podobném? Podotýkám, že nejsem programátor.
pallo

#2 Příspěvek od pallo »

Já jsem ale nikde neřekl nic o Simaticu. Mám na to podstatně levnější PLC českého výrobce. I s jejich externími výstupy s 10A relátky jsem na cca poloviční ceně oproti Foxtrotu. Jinak mám docela přehled o tzv. inteligentních elektroinstalacích - ELKO (Inels), TECO, CUE, Loxone, Control4...
Jasně můžu tam prsknout rozšiřující modul vstupů a řešit to kontatně, ale nemůžu najít nic v přiměřené ceně co má v sobě mikrotlačítka. A když bastlit tak už raději kapacitní spínač s integrovaným teploměrem, indikací stavu apod.

A co by na těch spínačích na RS485 měl revizák revidovat? Vždyť to bude na oddělené sběrnici.
termit256

#3 Příspěvek od termit256 »

No a proc to tak neudelas (MSP430/RS485)?
pallo

#4 Příspěvek od pallo »

Jedná se o Merret OMC 8000.
Odpovědět

Zpět na „Programování PIC, ATMEL, EEPROM a dalších obvodů“