Lze upravit příjmač RFT Prominent De Luxe 214 do pásma CCIR?
Moderátor: Moderátoři
pajosek2 píše:Souhlasím,dělal jsem jich minimálně sto.Po revoluci o to byl velký zájem.
sto Barcalor ???
já přelaďoval také stovky rádií, ale Barcarolu jen jednu . . .
- Dvoulampovka
Nemám zájem o korekci pravopisu.
ok1hga píše:RomanoREPAIRS píše:ale to přeladění není složité.
Nejdříve odštípneš "živou" nohu C114 a nastavíš rozsah trimrem C115 (88 - 108).
Potom odštípneš "živou" nohu C105 a nastavíš trimrem C106 maximální citlivost.
Není potřeba vzít pájku do ruky . . .
Úprava vypadala jednoduše, tak jsem 215ctku vytáhl z "kopřiv", je moc pěkná ve světlém dřevě. Po otevření vstupního dílu jsem ale narazil, součástky nejsou popsány na desce (na hlavní ano) a celá deska je připájena na čtyřech místech ke krabičce. prostě jsem nedokázal určit který kondíci jsou ty tížené C105 a C114, a už vůbec ne, který konec je živý. nemáte někdo rozkreslenou tu vstupní jednotku? Pak už by to na tomto vlákně byl kompletní návod jak se zbavit soc. pomníku
Vše co zde bylo řečeno platí i pro u nás hojně rozšířený Stern Elite, který má stejný vkv vstup.
Hraje dobře, neujíždí, ale nesmím zapnout AFC, to stanice "uteče" cca 5mm
vlevo na stupnici a kvalita příjmu se zhorší. Hraji tedy spokojeně bez AFC;-)
Zkus ještě uštípnout ten kondík 10p od AFC tak, aby se na zbytky vývodů dala naletovat kapacita asi 6,8p a pak znovu "usadit" pásmo CCIR.
To může mít dva důvody:ronoda píše:Hraje dobře, neujíždí, ale nesmím zapnout AFC, to stanice "uteče" cca 5mm
vlevo na stupnici a kvalita příjmu se zhorší. Hraji tedy spokojeně bez AFC;-)
1) Nepřeladils správně oscilátor a ten pracuje o 10,7MHz pod příjímaným kmitočtem. To se pozná tak, že při ladění se zapnutým AFC stanice neustále "uskakuje" před správným naladěním z jedné strany na druhou a nelze ji "dohonit". Je třeba zkontrolovat kmitočet oscilátoru např. druhým přijímačem.
2) Nesprávně naladěný (rozladěný) poměrový detektor. Doladit nulové výstupní napětí při správně naladěné stanici.