Nabízím výrobu prokovených oboustranek
Moderátor: Moderátoři
Nabízím výrobu prokovených oboustranek
Už delší dobu vyvíjím vlastní technologii prokovených desek.
Vzhledem k tomu že se uvolnila menší kapacita, jsem uvažoval o tom, zda nabídnout možnost výroby prokovené desky i ostatním.
Teoreticky by 1dm2 prokovené desky, včetně vrtání, vyšel na 150kč
Maximální rozměr prozatím 11x11cm
Nejmenší prokovitelný otvor 0,5mm
K výrobě je potřeba předloha která vyjde na 20kč
( nejde použít klasická laserovka, doma dělané předlohy nejsou dostatečně přesné a lineární) zdroj dat - eagle
Výrobní kapacita opravdu jen pro bastlíře a na různé prototypy. Nejsem schopný zajistit jakoukoli hromadnou výrobu. Maximálně několik kousků.
Než přejdu z teoretické roviny do praktické, zajímaly by mě vaše názory, připomínky a dotazy. A hlavně, stojí to za to?
PS fotky desek dole jsou ještě mnou ručně vrtané, takže určité nepřesnosti. Vrtání je odnedávna přenecháno CNC, takže výrazně přesnější.
- Přílohy
-
P1120403.JPG- (111.83 KiB) Staženo 824 x
-
P1120589.JPG- (114.24 KiB) Staženo 796 x
https://chiptron.cz - novinky ze světa elektro (Arduino, Raspberry Pi, ESP8266, STM32, ESP32...)
Peťus
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
Osobně můžu D. práci jen doporučit, zatím jsem teda jeho služby využil jen jednou, ale s naprostou spokojeností.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
GeorgeB Ona se ta prokovená deska dá bez problému udělat do druhého dne, záleží na tom, kolik desek se sejde a jak bude čas. Každopádně týden v nejhorším. 10mil není problém
Milan_F i obyčejná oboustranka bez prokovů není problém, vyjde o něco levněji. Jen bohužel nemám jiné oboustranky než ty určené ke kovení. Mají základní vrstvu 15um - takže pokud by stačily takové...
Ze sprint layoutu jsem už data pro vrtání zkoušel exportovat a zadařilo se.
Celeron , no, zatím pokovuji v takové větší škatulce od cukru. Každopádně kolega na mě silně tlačí abych pokovovačku zvětšil. Takže časem bude
Jen bych prosil ze začátku trošku tolerance, nevím jak to bude tahle doma dělaná technika zvládat ve větším množství než doposud.
Orientační předpoklady pro výrobu: mezera a šířka spoje 0,2mm, velikost okruží (vzdálenost od díry do kraje padu) minimálně 0,3mm (možná pujde i menší, zatím jsem nezkoušel)
Výsledné rozměry děr : 0,5mm 0,8mm 0,9mm 1mm 1,1mm 1,2mm 1,3mm
díry 2,5mm a 3mm bych případně dovrtal HSSkem, ale už nebudou kovené (na tyhle rozměry mi zatím chybí karbidové vrtáky)
kontakt:
cada.david zavináč gmail.com
Dík David
Jirka