Kondenzátor do pily

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
daavid

Kondenzátor do pily

#1 Příspěvek od daavid »

Zdravím, v přímočaré pile mi bouchnul kondenzátor. Problém je, že jsem nikde nenašel, kde bych ho koupil. Lze použít nějaká alternativa? Děkuji! :)
Přílohy
kondenzátor.png
(203.43 KiB) Staženo 98 x
Michal22

#2 Příspěvek od Michal22 »

Těch 200nF je pro mě trochu neznámá hodnota, ale asi bych se nebál tam dát ten klasický s kapacitou 100nF+ 2,5nF
Třeba tady: http://www.ges.cz/cz/elektronicke-souca ... SAE_Q.html
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Eleman

#3 Příspěvek od Eleman »

Zkus si vybrat tady. Ten 2. 3. 4. nebo 5. by mohl vyhovovat i když místo 0,2µ je jen 0,1µ. Důležitý bude rozměr a provedení vývodů.
Bez něj to bude fungovat také.
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
EKKAR

#4 Příspěvek od EKKAR »

daavid píše:Zdravím, v přímočaré pile mi bouchnul kondenzátor. Problém je, že jsem nikde nenašel, kde bych ho koupil. Lze použít nějaká alternativa? Děkuji! :)
Protože nemáš hledat jednoduchej kondenzátor, ale odrušovací člen. V tom válečku jsou na sebe nabastlený celkem 3 kondenzátory, který dohromady odrušujou komutátorovej motorek. Možná že tomu nějakej prodejce bude říkat i odrušovací kondenzátor, tak pohledej i v tomhle oboru...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Odpovědět

Zpět na „Součástky“