Inštalácia W7 na PC s PIV

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Dlhovlasy_brat

Inštalácia W7 na PC s PIV

#1 Příspěvek od Dlhovlasy_brat »

prednedávnom mi darovali tento komp s 2,4GHz CPU, 1GB RWMkou a 128MB grafikou. Pôvodne tam bol WXP SP3, no chcem zmenu, pretože Mrkvošrot zruší podporu pre WXP a týmpádom by písičko zostalo zranené. Háčik je v tom, že keď vložím DVDčko do mechaniky, tak naštartuje obrazovka "Starting Windows" no po nej, známa Blue Screen of Death. Skúšal som všetky možnosti v menu po stlačení F8, no žiadna nezabrala.

Ja som inštaloval už od W95 po Slackware (nie na tom PC), no toto sa mi nestalo, žeby komp, ktorý spĺňa min. požiadavky pre W7 Starter takto došiel. To akokeby som do 486ky DX2jky nainštaloval WXP :D

Preto vás prosím, žeby ste mi poradili, čo sa dá robiť a jaké sú riešenia.

Vďaka :)
Zaky

#2 Příspěvek od Zaky »

Odpoj všechno, co není pro běh PC nezbytně potřeba, hlavně karty ve sběrnici, integrované periferie zakaž v biosu. Zkus vygooglit, jestli ten motherboard nemá tento problém reportovaný. Možná může pomoci update biosu, ale nespěchal bych s tím.
nobis

#3 Příspěvek od nobis »

Používal jsem XP(SP3). Avast+Spybot, později ješte NoScript. Nikdy jsem systém neaktualizoval. Pouze Avast+Spybot. Proč ti vadí ukončená podpora od M$, nechápu. Máš dobrý PC pro XP, a mizerný pro W7. 1G RAM je málo. Píšu na základě toho, co jsem o W7 četl. Sám je nemám. A to tě ještě podezírám z instalace 64bit verze. I kdyby se instalace zdařila, bude to pomalé, a budeš se vracet na XP.
serviceman

#4 Příspěvek od serviceman »

Protože na W7 nelze z XP upgradovat a musí se udělat nová instalace, doporučuji nejprve udělat zálohu celé partition a pak pomocí nějakého partition manageru celý disk smazat a začít zcela znova. Máš ověřené, že je DVD v pořádku? Souhlasím, že je vhodné se nejprve podívat k výrobci desky, zda není novější BIOS atd. Při instalaci odpoj všechna externí USB zařízení, jinak to na konci instalace hodí chybu.
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
Dlhovlasy_brat

#5 Příspěvek od Dlhovlasy_brat »

nobis píše:Používal jsem XP(SP3). Avast+Spybot, později ješte NoScript. Nikdy jsem systém neaktualizoval. Pouze Avast+Spybot. Proč ti vadí ukončená podpora od M$, nechápu. Máš dobrý PC pro XP, a mizerný pro W7. 1G RAM je málo. Píšu na základě toho, co jsem o W7 četl. Sám je nemám. A to tě ještě podezírám z instalace 64bit verze. I kdyby se instalace zdařila, bude to pomalé, a budeš se vracet na XP.

No mne ide o to, aby komp nebol zraniteľnejší. Mne je tiež ľúto dať tam 7čku, hoci tam používam 7remix, žeby to vyzeralo moderne. No pamätám si na časy, bolo to v septembri 2007 a v tom čase som bol siedmak na ZŠ a e 1GB RAMku vtedy vychvaľovali jak neviem čo :D
Neviem či si pamätáte čierne IBMské desktopy Thinkcentrá, no spomínam si, keď som fičal na YT cez IE6-ke a jak sme upgradovali na IE7. Jóóój, jak mi chýba tá aróma tej počítačky.

No tak som dal na tvoje slová a nechám si tam XPčko :D

Ale i tak vám parobci ďakujem za rady :D
procesor

#6 Příspěvek od procesor »

Nemôžem si pomôcť, ale po XP sa už nové systémy iba prznili, možno W7 nie až tak moc.
Behemot
Doporučuje se dohled moderátorů
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Behemot »

Dlhovlasy_brat píše:Pôvodne tam bol WXP SP3, no chcem zmenu, pretože Mrkvošrot zruší podporu pre WXP a týmpádom by písičko zostalo zranené.

Cože?!
PixelOrgy

#9 Příspěvek od PixelOrgy »

Dlhovlasy_brat píše: Neviem či si pamätáte čierne IBMské desktopy Thinkcentrá, no spomínam si, keď som fičal na YT cez IE6-ke a jak sme upgradovali na IE7. Jóóój, jak mi chýba tá aróma tej počítačky.

LOL .. to je prisne :lol:
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“