HP DC7600 GK Nvidia není detekována po rebootu
Moderátor: Moderátoři
HP DC7600 GK Nvidia není detekována po rebootu
mám před sebou kompl od kamaráda s deskou DC 7600 - trošku to chtěl vylepšit, tak místo staré GK v PCI-E 1.0 ( Orion ADD2) jsem zkusil dát Nvidia 8400GS. Po prvním osazení win najely, drivery se nainstalovaly, ale po restartu už karta není detekována - není signál. V tomto stavu je aktivní ta integrovaná grafika.
Po opětovném osazení Orionem, nebootování do BIOSU, přehození za Nvidii opět najede (v plném rozlišení), ale po rebootu opět není detekována. Ani win nevidí žádný neznámý HW.
Bios sem povýšil na poslední (1.61 / r. 2009). Výmaz BIOSu nepomohl. V možnostech je maximálně zakázat IRQ té integorvané intelky, ale to nijak neovlivní chování.
Kdyby byl problém s výkonem zdroje, určitě by karta nenajela vůbec. Přídavný konektor ani nemá. Je ještě něco, co bych mohl zkusit?
Díky
- Bastlfanda
- Bastlfanda
- Bastlfanda
Krom toho se to nedělalo jen v desktopový verzi ( http://h18000.www1.hp.com/products/quic ... 253_na.pdf
A víš co je vtipný? "Pravděpodobně jiný zdroj nepasuje" vs "tento problém nemá se zdrojem nic společnýho"
Krom toho by to mohlo souviset i s "power profile" a různejma "utilitkama"
A v neposlední řadě neni vyloučený, že se zavedenejma obecnejma VGA driverama nároky na napájení to PC dává, zatimco s vlastníma driverama (a vyšším rozlišením,atd.) už to zvládat nemusí ...
Asi nezbyde než koukat po LP/LPC grafárnách nebo holt upgradovat ten zdroj (či ještě líp celou mašinu)
- Bastlfanda
Bastlfanda píše:ten tower by měl mít 365W zdroj a ten by to teoreticky mohl zvládat, mrkl bych ještě na power management a jestli se po restartu nezmění něco v biosu zpátky na default (slabá záložní baterka), jinak viz.výše
BIOS sem zkoušel udělat reset včetně vytáhnutí baterky - nepomohlo, vše spadlo do default ale stejně se karta znovu nerozjela, pokud sem nevložil první tu starší..
Už jsem se kdysi setkal s tím, že to bez toho takto dělalo (myslím, že u nějakého LG LCD?). Prostě při startu Windows bez signálu.
Mně na takovýchto starých PC fungují Radeon HD5450 a nVIDIA EN210.
Ovšem tento HP PC tu nemám. Hovořím obecně o MB od i945 výš.
http://www.siliconguide.com/drivers/device/274/
Ale pokud jsou nějaké takovéhle problémy, tak asi fakt nějaká inkompatibilita.
Tipuju, že 7100GS či 7300GS by tam taky běhala.