Jsem zvukař, budete mi platit?

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
tomaw

#31 Příspěvek od tomaw »

Měl jsem chuť jim ty originálky (všechno co vydali ) co mám, někde na koncertě vrátit. Nemám doma jediné kopírované hudební CD ale abych platil za čisté CD média ,zpívaní na veřejnosti,gigabyte na disku a kopie s kopírky to bylo na mě moc . Možná jsem si je měl nechat ,prý cena autorských děl po smrti autora vzroste :)
janousek

#32 Příspěvek od janousek »

Máte na mysli skupinu hrající pod záštitou ÚV KSČ?
FHonza

#33 Příspěvek od FHonza »

Zůstala mě v paměti fotografie této kapely při příležitosti 20 let účinkování na titulní straně povinně odebíraného časopisu Sedmička pionýrů... A od SSM se fasovaly lístky, taktéž (ne)povinně.
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od Kaca »

Ano!
Jednou jsem slyšel v televizi mluvit onoho hudebníka a ten tam obhajoval OSu. Říkal že jak ktomu příjde CHUDÝ autor aby složil písničku a nikdo mu nic nedal.
Když udělá dělník v práci zepšovák tak mu dají tři stovky když to dobře dopadne a kopnou ho do zadku. Ale chudý autor je holt chudý. Chudák.
Hraju v desetičleném tanečňáku a od nich hrajeme jednu písničku a to den který neexistuje. Bez ohledu na tohle téma jsme po poslední hře (v Tatiné okr. Plzeň - sever, 25. ledna) na cestě od muziky v autě rozhodli že i tu mažeme z repertoáru. :bordel:
kevin_mitnick

#35 Příspěvek od kevin_mitnick »

Jen si tak obcas predstavuji, jak by to asi vypadalo, kdyby mel svaz truhlaru stejne silnou lobby jako muzikanti. Truhlar by udelal zidli. Prodal by ji hospodskemu a pak by po dobu 30 let inkasoval prdelne ve vysi 3 koruny za kazdeho hosta co se na zidli posadi a 1 korunu pohledne za kazdeho kdo se na zidli podiva. Navic by kazdy prodejce dreva, klihu, moridel, nebo naradi musel platit 5% ceny do fondu na podporu truhlaru...
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od ZdenekHQ »

"Ochránci autorských práv" na výkonné umělce (muzikanty) kašlou. Je to super kšeft a ještě se klidně schovají za neziskovku, aby měli výhodnější podmínky. Zisk pochopitelně nemají, o výsledek své práce (t.j. výběr poplatků) se "interně" podělí....

T.j. valnou část příjmu těchto ochránců, obránců a zastánců spolkne vlastní režie, stejně jako třeba u důchodového spoření u banky spolkne úroky položka "ostatní provize" či "režie". To jsou sumy jak za novou jadernou elektrárnu. Stačí si tu částku na výpisu přečíst...
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“