autorádio TESLA 2116B (přesunuto)

Opravy, renovace, schemata historické techniky

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
mi-ro

#16 Příspěvek od mi-ro »

Je to tak jak jsem psal výše, koncák (zesilovač výkonu pro reproduktor) tam není. Jeho místo bývalo na obrázku v pravo u zadní stěny, která zároveň sloužila jako chladič. Tady je prázdný prostor.
..to bude jen ňákej odpůrek
Návštěvník

#17 Příspěvek od Návštěvník »

tak teraz je ešte nejaké riešenie?

- šlo by to ak by som k tomu pripojil klasické repraky ktoré používam k PC, alebo sa na to vybŕdnuť ?

a ak by to šlo s tými repračikmi, dokázal by som to aj ja úplný laik prepojiť ?
ZVUK2000

#18 Příspěvek od ZVUK2000 »

pokud umíš pájet tak by to neměl být problém.
Návštěvník

#19 Příspěvek od Návštěvník »

no ak by si mi vysvetlil, že ktorý drôtik mám kde prispájkovať , tak by som to skúsil
mi-ro

#20 Příspěvek od mi-ro »

Tak modrej bude mínus pól zdroje, červenej plus a máš tam dva stíňáky, jeden bude anténa a druhý NF signál o kterém se tady již dobrou půlhodinu bavíme Plho!! Zapni rádio na 12V, zvol rozsah SV a postupně připoj jeden nebo druhý stíněný kablík na vstup aktivního reproduktoru. Ten který bude šumět je ten správný, druhý je vstup antény.
matus15

#21 Příspěvek od matus15 »

mi-ro píše:Je to tak jak jsem psal výše, koncák (zesilovač výkonu pro reproduktor) tam není. Jeho místo bývalo na obrázku v pravo u zadní stěny, která zároveň sloužila jako chladič. Tady je prázdný prostor.

miro pozrite sa lepšie na to foto... :) sú tam pekne 2x TDA...tá doska KS nebola úplne osadená aj u sériových 2116.
mi-ro

#22 Příspěvek od mi-ro »

Nj, opravdu tam asi jsou osazené. Takže by stálo za to vyzkoušet, zda jsou i zapojené.
Návštěvník

#23 Příspěvek od Návštěvník »

no chlapci a som doma
ako teda postupovať ďalej?
kokun

#24 Příspěvek od kokun »

Tak, že si k tomu přizveš někoho, kdo tomu opravdu rozumí.

Když ani neumíš posoudit zda to má (anebo nemá) ty konc. zesilovače (v podstatě ani nevíš co to je a jak vypadají), tak to taky můžeš zapojit tak, že už to nikdy ani nepůjde.
Stačí nesprávně připojit repro (zkratovat výstupy), anebo přepólovat zdroj napájení (příp. ho připojit tam, kde nemá co dělat) a bude po rádiu.
Takže asi tak :wink:
Honza - kokúň

#25 Příspěvek od doktor365 »

mi-ro mu to popsal,tak to snad zvládne.Popsaný to bylo řekl bych dost logicky.
Návštěvník

#26 Příspěvek od Návštěvník »

je síce pravda, že tomu veľmi nerozumiem, ale teraz neviem čo ďalej s tým, lebo matus15 napísal, že sú tam 2x TDA /toto neviem čo je/ a aj miro ako reakciu na to povedal,že stálo by to zato to vyskúšať
EKKAR

#27 Příspěvek od EKKAR »

Kluci ze Slovača, kdo bydlíte poblíž, pokuste se mu to někdo rozhejbat - i kdyby vám to měl dovézt, nebydlet tak daleko, nabídnu mu to sám... Pokud ne rozjet, tak aspoň zjistit co tomu je = proč tenhle blavskej střep nejde a proč ho případně nahradit nějakým tím číňanským střepem...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Hill
Administrátor

#28 Příspěvek od Hill »

Anonym píše:je síce pravda, že tomu veľmi nerozumiem, ale teraz neviem čo ďalej s tým, lebo matus15 napísal, že sú tam 2x TDA /toto neviem čo je/ a aj miro ako reakciu na to povedal,že stálo by to zato to vyskúšať

Hej, takmer vôbec sa do toho nerozumieš, z toho, čo si teraz napísal, je to jasné.
EKKAR má pravdu: mal by ti pomôcť taký, čo o tom dačo viacej vie.
kokun

#29 Příspěvek od kokun »

Anonym píše:je síce pravda, že tomu veľmi nerozumiem, ale teraz neviem čo ďalej s tým, lebo matus15 napísal, že sú tam 2x TDA /toto neviem čo je/ a aj miro ako reakciu na to povedal,že stálo by to zato to vyskúšať

Nie že tomu nerozumieš veľmi - ty tomu totiž nerozumieš vôbec.
Ak to začneš zapojovat sam, tak to tiež môžu byt posledne minuty toho radia (ak bolo doteraz dobre?) :cry:
Honza - kokúň

#30 Příspěvek od EKKAR »

Či bolo alebo nebolo dobre nik nevie - lebo ho "cvirik2" (ako sa volá na inom fóre) dostal do rúk už vybraté z ústredne a keď sa ho pokusil zapojiť, nedostal z neho ani to zasyčanie...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Odpovědět

Zpět na „Opravy a restaurování starých elektropřístrojů“