Páječka SOLOMON SL-20, jede naplno

Problémy s elektrickým nářadím

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
vavy

Páječka SOLOMON SL-20, jede naplno

#1 Příspěvek od vavy »

Dobrý den
Mám problém s pájkou.
jede naplno...
Není to perem, neni to konektorem ani propojem mezi ním a deskou.
Není to i.o.LM339 jsem oba vyměnil vyměnil jsem i HA1732 za MC3307 stále to nejde
vyměnil jsem i triak BT136 za BT 139 stále nic.
Asi je to vada v měření protože když to hodně vychladím tak to klesne a kontrolka hřátí zhasne pak ale zase vystoupá teplota(a svítí kontrolka hřátí) jak na pajce tak na dislpeji naplno.
Jako kdyby to bylo nějak celé posunuté směrem nahoru...
Nemáte někdo schéma zapojení jak to tam funguje...
Přílohy
20140131_084633.jpg
(150.82 KiB) Staženo 621 x
Jaromíre nestrkej tu vypálenou sirku zpátky do krabičky,jednou se ti to vymstí....
Davidus
Zablokován
Zablokován

#2 Příspěvek od Davidus »

rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

Super, je tam aj SL-30. Odlozim, keby som to nahodou niekedy potreboval.
Zaky

#4 Příspěvek od Zaky »

Zkontroluj trimry, jsou to pěkné paskvily.
vavy

#5 Příspěvek od vavy »

Davidus píše:http://www.radioradar.net/articles/technics_measurements/solomon.html
jen je to rusky

No jo ale od SL-20 je tam jen zapojení ledek to ja nepotřebuju potřebuju tu výkonovou část kde je triak atd....
Jaromíre nestrkej tu vypálenou sirku zpátky do krabičky,jednou se ti to vymstí....
Zaky

#6 Příspěvek od Zaky »

Tato část je ve schematu SL-10, něco mi říká, že bude stejná.
vavy

#7 Příspěvek od vavy »

Zaky píše:Zkontroluj trimry, jsou to pěkné paskvily.

co dělá jaký trimr...?
Zaky

#8 Příspěvek od Zaky »

Na schematu SL-20, RV1 zesílení, RV4 komparační úroveň, na RV2 a RV3 nesahej, jsou jen pro nastavení toho LED metru. Podívej se na vyraženou hodnotu, změř skutečný odpor a porovněj s úhlem natočení jezdce. Pokud bude hodnota nesmyslně větší, buď pomůže malé, ale opravdu jen malé pootočení, nebo výměna, vyfoť si polohy jezdců, než do toho začneš vrtat, protože nevíš postup, jak to správně zkalibrovat.
vavy

#9 Příspěvek od vavy »

Zaky píše:Na schematu SL-20, RV1 zesílení, RV4 komparační úroveň, na RV2 a RV3 nesahej, jsou jen pro nastavení toho LED metru. Podívej se na vyraženou hodnotu, změř skutečný odpor a porovněj s úhlem natočení jezdce. Pokud bude hodnota nesmyslně větší, buď pomůže malé, ale opravdu jen malé pootočení, nebo výměna, vyfoť si polohy jezdců, než do toho začneš vrtat, protože nevíš postup, jak to správně zkalibrovat.

no už jsem na to hrábnul ale myslím si že jsem to vratil jak to bylo, ¨každopádně ten trimr na zesílení funguje když se s tím točí teplota nebo teda ukazatel jde rychleji nahoru, ale prostě stale to stoupá až do maxima ten zdroj proudu tvořený tranzistorem jsem změřil všechyn součástky jsou o.k.
vrky

#10 Příspěvek od vrky »

CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od CZJKP1 »

Ten triak BT139 se mi nelíbí! Kvůli tomu označení ,,GM" .Pokud mě paměť neklame, většinou se pod ním vyskytovaly sračkové součástky, které vůbec nevydržely deklarované.

Vypájej ho, a zkontroluj ho, nebo nejlépe automaticky bych vyměnil za NXP/philips odsuď a nezapomeň ho odspodu namáznout teplovodivou pastou:

http://www.ges.cz/cz/bt139-800-GES04902041.html

Už jen proto, že je vidět, že ,,hodně hřál"
rnbw

#12 Příspěvek od rnbw »

On ho uz vymenil a to je pravdepodobne ten novy.
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od CZJKP1 »

To si teda naběhl!

Takovou srágoru

Jsem zvyklý, že z výroby neosazují součástky ,,se značkou" ale mnohdy ne takový srágory co mají v GM...

Dej tam prosím tě nějaký jiný, hlavně ne z GM!!! . Dej tam ten z GESu, ten je NXP philips anebo vrať původní, není-li K.O

Jednou sem osadil zesilovač součástkami co měly na pouzdru GM a nefungoval. Vždycky se dokola furt něco proráželo, spolužák tam měl ST a tomu fungoval, i když se ukázalo, že dobře navržený zesilovač to nebyl, taky mu tam později shořel tranzistor. . . Ne koncový, tam byly Tesly a ty to vždy obstály!!!!
ufero

#14 Příspěvek od ufero »

Schema SL20
Přílohy
Solomon SL-20.pdf
(133.46 KiB) Staženo 763 x
vavy

#15 Příspěvek od vavy »

CZJKP1 píše:Vypájej ho, a zkontroluj ho, nebo nejlépe automaticky bych vyměnil za NXP/philips odsuď a nezapomeň ho odspodu namáznout teplovodivou pastou: http://www.ges.cz/cz/bt139-800-GES04902041.html

ten jsem už vyměnil za BT 139..
Odpovědět

Zpět na „Elektrické nářadí“