fotopast-vyroba?

Manuály, rady a návody z oboru zabezpečovací techniky a elektrické zabezpečovací signalizace (EZS)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
sas

fotopast-vyroba?

#1 Příspěvek od sas »

zdravim da se vyrobit?nejkej navod pripa. zkusenost,zajima me jeste u profi vyrobkach je uveden cerny blesk tzn. ze neni videt na jakem principu pracuje.dik
petus
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od petus »

není náhodou "černý blesk" IR přisvícení?
vyrobit to samozřejmě jde...
- infračervená závora
- fotobuňka
- něco dalšího by se taky našlo
Pokud něco chcete a neodpovídám,pošlete SZ :)
https://chiptron.cz - novinky ze světa elektro (Arduino, Raspberry Pi, ESP8266, STM32, ESP32...)
Peťus
Michal22

#3 Příspěvek od Michal22 »

Já si taky myslím, že to bude Ir přisvícení. Přece jen skoro všechny kamery jsou citlivé i v Ir pásmu, tak proč toho nevyužít. A možná je to dělané tak, že je tam nějaký puls, který LEDka přežije, přitom se z ní vyždíme víc jak při trvalém svícení.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
kevin_mitnick

#4 Příspěvek od kevin_mitnick »

Presne tak, Michale. Jde o prisviceni IR LEDkami a zapojeno je to jako fotoblesk-tedy rychle vybiti kondenzatoru do diod
Artaban001

#5 Příspěvek od Artaban001 »

Michal22 píše:Já si taky myslím, že to bude Ir přisvícení. Přece jen skoro všechny kamery jsou citlivé i v Ir pásmu...

Ony jsou citlivé všechny, ale u většiny je z nějakýho důvodu IR filtr.. Dokud jsem neměl tester DO, tak jsem na foťáku zkoušel funkci IR diody v ovladačích..
Michal22

#6 Příspěvek od Michal22 »

Artaban- no, všechny ne, přece jen jsou kamery s rozsahem do UV, tam bych to nepředpokládal. A ten foťák/kameru/mobil s foťákem používal na testování DO asi každý, kdo o tom zaslechl a něco takového měl :)

K té konstrukci fotopasti- možná by stačilo koupit nějakou tu nejjednodušší kameru na sport, dodělat k ní IR čidlo a nějaký obvod, který by kameru udržoval ve Stand-by a dokázal ji rychle probudit.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Odpovědět

Zpět na „Zabezpečovací technika“