Nebylo by někde info o této anténě?
Moderátor: Moderátoři
- Artaban001
Nebylo by někde info o této anténě?
V Anténě je zabudován zesilovač s 12V napájením po kabelu ze slučovačem z toho malýho a roztahovacího velkýho dipólu (ze 4 prutových antén).
Nejde mi o systém - tuším, že je to hybrid YAGI, ale jde mi o typový označení, výrobce a zda ji jde ještě sehnat (tahle má 10 let a ještě stále funguje, takže do ní nehodlám vrtat) Pamatuju si, že jsem ji kupoval jako "pokojová anténa z možností venkovní montáže"
- Přílohy
-
1-Fotografie-0034_1.jpg- (82.74 KiB) Staženo 241 x
Dextu jsem koupil taky někdy před více jak 10-ti roky (tuším že ze SAPRO v Třinci).
Jedná se o TV dvojpásmovou anténu se zesilovačem, napájenou po koaxu z 12-tivoltového adaptéru.
I z přiložených diagramů je zřejmé, že přijímá v pásmech VHF (především v pásmu III, jak je z char-ky zřejmé) a UHF.
V pásmu VHF se uplatňuje zadní půlvlnný dipól a v pásmu UHF křížový dipól, vč. dvou direktorů.
Uplatnění měla především v době analogu, kdy se vysílalo v obou pásmech. Měla nahradit ant. systémy, především při příjmu TV z jednoho vysílače (směru).
- Přílohy
-
f-antena-sowar-euro-dexta.jpg- Anténa DEXTA
- (7.22 KiB) Staženo 231 x
Jinak pro DVB-T je důležité, pokud se použije zesilovač, aby nedocházelo k přebuzení silným signálem (třeba i mírně mimo TV pásmo) a křížové modulaci.