Impedance sluchátek k wallkmanu
Moderátor: Moderátoři
Impedance sluchátek k wallkmanu
Impedance bývá na sluchátkách vylisovaná nebo by měla být v technické specifikaci ke sluchátkám. Netýká se čínského sajrajtu za 50,- z tržnice
- Artaban001
Re: Impedance sluchátek k wallkmanu
Markus píše:Potřeboval bych vědět jak změřit impedanci sluchátek k wallkmanu. Mám dvoje sluchátka a jedny hrají hlasitěji a druhé jsou tišší, záleží na impedanci nebo ne? Čím nižší impedancí tím sluchátka hrají hlasitějí? Můžete mi poradit?
To záleží na konstrukci zesilovače uvnitř přehrávače. Když je předepsaná impedance 32 Ohm, to znamená, že zesik dává do zátěže (32R) nějaké napětí a to tou zátěží protlačí nějaký proud - klasický ohmuv zákon.
No, a když připojíš na výstup dejme tomu 8 ohmový sluchátka, tak ten zesilovač v podstatě "vyskratuješ" a on Ti v lepším případě už vyšší proud do zátěže nedodá - proto Ti sluchátka z nižší impedanci budou hrát slaběji (vyžadují vyšší proud) a z vyšší impedanci Ti budou hrát taky slaběji, protože jim nestačí dodávané napětí od zesilovače.
Dále pak záleží na konstrukci elektroakustických měničů v těch sluchátkách - Čím silnější jsou magnety, tím je měnič citlivější..
Jinak - u každého levnějšího zařízení od seríoznějšího výrobce jsou sluchátkový výlezy napojeny přímo k výstupům pro repráky přes odpory a vypínací kontakty JACK zdířky. To jednak kvůli ochraně sluchu a sluchátek..
Proto si zjisti předepsané rozmezí impedancí připojitelných k Tvému přehrávači
Další přopomínkou může být zkreslení stereoobrazu absencí akustických odrazů od stěn poslechové místnosti a pohybu tohoto obrazu zároveň s pohybem hlavy - na koncertě se pódium taky nehýbe s Vámi, když se otočíte k sousedce. Nebudu ani komentovat speciální nahrávky provedené metodou umělé hlavy. Ale použití sluchátek je pro mne jen nouzovým řešením, když nemohu poslouchat na "plné uši" z ohleduplnosti k okolí...
A kutilmile - nelituju tě
-
raholec
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
-
raholec
Díky za názor, ale jestli mají konstruktéry tak líný jako ty co dělali specifikaci tak to neni nic příjemnýhoLukas-Peca píše:podle mě se nemusíš s nějakou impedancí vůbec obtěžovat, ten přehrávač by měl být dělaný tak, aby mu to bylo jedno... když blondýna ztratí sluchátka, tak tam strčí ty, které tam budou pasovat, a s nějakou impedancí si vůbec nebude lámat hlavu. Na to musí být konstruktér připravený. Toť můj skromný názor.