Výber ext. disku (přesunuto)
Moderátor: Moderátoři
-
Návštěvník
Výber ext. disku (přesunuto)
vyberám 2,5 ext. disk 1TB alebo 1,5 TB na zálohy. Čítal som o WD, že má nejako zle dosky vyriešené, Samsung údajne dtto, tiež niečo o pripojenom USB priamo na disk, kedy sa pri zblbnutí USB portu treba rozlúčiť s dátami, o vypadávaní káblikov atď, atď. Ako je to s Toshibou Nemá napr. ten konektor pri dnešnej miniaturizácii riešený tak isto aj ona?
(uvažoval by som o Toshibe, WD...)
-
Návštěvník
Jindra
-
Návštěvník
-
Návštěvník
-
Návštěvník
ako píše p32, rozumnejšie by bolo kúpiť obal a disk samostatne,
rád by som 1TB - možno radšej 1,5 TB, 2,5" disk, čo by nezdržoval pri zápise a čítaní, tá Toshiba má 8 MB vyrovnávaciu pamäť, má aj spiaci režim - Led vtedy zhasne (nepodstatné, ale pri manipulácii iste poteší - napríklad tie WD ext blikajú vraj stále),
neporadil by niekto skúsený z čoho zložiť niečo podobné alebo lepšie v samostatnom prevedení, čiže disk + obal?
-
Návštěvník
Tak som si sám vyhľadal niečo k tým zloženým:
Tu je rozborka Toshiby, síce menšia (500GB), ale jedná sa o ten istý model, snáď tie 1TB či 1,5TB sú riešené tak isto
U WD mám už vystarané, práve kvôli USB na spoločnej doske radšej nie nie
Toshiba máva vraj nejako často problémy so zatuhnutím ložísk
-
Návštěvník
Keď je USB integrovaný priamo na doske, v prípade problému zblbnutia USB mám vystarané nie len s WD, ale aj s dátami. A tie ma trápia viac, ako samotný disk. Takže riešim nezmysly, aby som obmedzil možnosť problému. Všetko sa stále zálohovať 5x nedá.
Pýtal som sa tu na nejakú dobrú alternatívu rámček/disk. Nikto neporadil nič.
-
Návštěvník