Chápu, že to někdo takto používá - ale předpokládám, že je to dost okrajové. Osobně jsem hodiny na displayi DVD ani podobného zařízení nikdy nepoužil - čas je v OSD a případně mám všude, kde je třeba hodiny. Příjde mi to spíš jako zvyk z doby, kdy nebylo OSD - taky jsme doma měli takové ruské hodiny s 5cm písmeny z LED segmentů. Když odešly, tak rodiče chvíli sháněli náhradu a pak si zvykli na OSD.
Navíc TV koutek mi příjde dost specifický - ve většině domácností se spouští denně a snad i opakovaně. Spíš by EU měla nařídit nějaké centrální spouštění třeba přes HDMI (např. TV by byla v 5W stand by, ostatní zařízení plně vypnutá, jen připojená přes HDMI a po zapnutí TV by si z HDMI vzaly energii na spuštění svých zdrojů všechna navěšená zařízení - něco jako power over USB. HDMI má na to ale slabé napájení). No ale to jsem se nechal unést.
ad. restrikce EU: nejdřív jsem chtěl brblat, že bude EU měkká a povolí třeba 5W, ale našel jsem si to a od 2013 platí max. spotřeba 1W. Uznávám, že za cca. 20Kč už dost zadupává do země ekonomickou motivaci. I když těch zařízení je kolem televize docela hodně a navíc kdo má všechny spotřebiče z 2013?

já ne.
Navíc mně osobně se líbí představa opravdu odpojeného spotřebiče - v případě nějaké neplechy na vedení.