Samsung LE26A457, editovanie programov DVB-T
Moderátor: Moderátoři
Samsung LE26A457, editovanie programov DVB-T
- Artaban001
Já to řeším takhle:
Dávám ladit pouze digitál, pak si zobrazím seznam kanálů, přepnu na rádia. V seznamu rádií označím vše a smažu. Zbytek nechám tak, jak je, protože se mi nechce přehazovat nějakých 22 položek mezi sebou. To se raději smířím s tím, že Nova má první předvolbu.. Kdejakej set-top box má tohleto vyřešený líp...
Nehovorim uz vubec o tom, kdyz se zmena provadi ve zcela jinem bodu menu nechtic i na sousedni TV, kdyz i sousedka chyta povely z DO.
S laskou vzpominam na system menu prachstareho analogoveho satelitu PACE914. Menu nehyrilo pruhlednyma vychytavkama, grafikou a stinama.
Na druhou stranu bylo jasne, prehledne a clovek si mohl vybrat vic kanalu najednou, pohodlne presunout, smazat. Proc to nejde v roce 2014 udelat logicky, aby uprava byla rychla, nebo treba ulozit jako zaloha primo do TV kdyz to nekdo rozdrbe? Obdoba settingu na sat prijimacich bez nutnosti tahat k tomu flesku.
- pocitujlasku
Zlaty settopbox evolve - aj ked ma problem s diakritikou, tak ladenie a sprava programov je pohoda.
Najhorsi box co som zatial videl je alma. Automaticky vyhladava programy, takze u nas su tam 2x + plateny mux. samozrejme vymazat sa to neda, tak som aspon tie zakladne programy dal do skupiny, nech sa pri prepinani zobrazuje iba to co ma. Vydrzalo to do prveho zobrazenia epg, kde zobrazil vsetky programy a zahadne sa stratila ta skupina programov, resp. bola prazdna. V tej chvili som myslel, ze ten box poleti z okna.
Doteraz som nepotreboval žiadny manuál - všetky som nastavoval intuitívne. No tu nepomôže ani manuál - o nastavení poradia či mazania programov - ani zmienka. V starších SAMSUNGOCH to bol oriešok, no nastavil som to.
AHOJ.
Ladil som viackrát, i manuálne jednotlivo každý multiplex. V domnení, že sa mi programy uložia v poradí jednotlivých MUX-ov. Chyba - programy nelogicky kade ktorý.
V STA máme štyri SK a dva CZ multiplexy. Konkrétne na tomto TV naladené len tri. Ako naschvál vždy medzi prvými predvoľbami programy v MPEG4 - telka ich nepodporuje.
"Profesor" - "Talent"
- ak som až tak blbý a nenarodil som sa s vedomosťami - skúste mi v skutočnosti naozaj poradiť ako na to. Hlavne mi poraďte ako na SAMSUNG modelovej rady "E" bez USB.
Chcem to tej pani nastaviť - nie u nej sedieť dve hodiny a klikať bez istého výsledku.
I tak ďakujem.
nez jsem nasel, kde se edituji kanaly. Byla to TV s integrovanym SAT a internetem. Zvolal jsem slava, kydz jsem nasel ikonu Kanaly nelogicky schovanou pod nepopsanym tlacitkem DO v podobe jakesi kostky, kdy se zobrazi aplikace pro internet!!!
Slava pominula, kdyz jsem zjistil, ze cesta pro preskupeni kanalu je velice trnita diky volbe Precislovat kanaly. Spousta mackani a jen po jednom kanale.
Jak pravi v USA "Dobra prace". Ty uvozovky jsou na miste.