Sharp GF 9191 nefunkční mechanika (přesunuto)

Opravy, renovace, schemata historické techniky

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
voves

Sharp GF 9191 nefunkční mechanika (přesunuto)

#1 Příspěvek od voves »

Prosím majitele totoho přístroje, nebo i jiného Sharpu s touto mechanikou o následující radu:
U mechaniky byla provedena výměna gumového obložení mezikola, které se při provozu dotýká z jedné strany hřídele setrvačníku a z druhé unašeče. Problém je v tom, že mezi hřídelí a obložením je cca 1m mezera, díky které mechanika nefunguje. Z prostorového hlediska nelze použít gumu o větším průměru.
A proto se ptám, zda na hřídeli setrváku nemá být nějaké jiné obložení, jinak si to nedokážu vysvětlit.
Případně koupím tuto mechaniku z nějakého vraku, Sharp ji montoval do více typů.
Přílohy
gf9191.jpg
(196.43 KiB) Staženo 315 x
Hill
Administrátor

#2 Příspěvek od Hill »

Máš tam přece dvě mechaniky, tak se koukni do té druhé, jak to vychází v ní.
Jinak toto mezikolo je ze záběru vytlačováno, dokud není zařazená funkce PLAY.
keemo

#3 Příspěvek od keemo »

Takisto pauza bude toto kolecko vyberat zo zaberu... Zrejme bude treba upravit miesta dorazu play a pauza na drziaku tohoto kolecka...
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

GF-9191 ma len jednu mechaniku.
voves

#5 Příspěvek od voves »

Obrázek je z netu, GF 9191 má jednu mechaniku. Žádné dorazy nastavit pravděpodobně nepůjdou. Mezikolo je přichyceno na plastovém výlisku - ten bílý, je vidět napravo - ten se pohybuje při zap/vyp ve vylisované drážce. Tedy žádná vůle na nastavení. Zkoušel jsem různé průměry obložení, bez úspěchu. Větší tam být nemůže, protože tím se nejen přestane pohybovat celý výlisek ale guma se tam nevejde kvůli bílému výčnělku na kterém je uchycena pružina. Proto jsem potřeboval někoho, kdo má tohle doma, aby se podíval, zda na hřídeli není něco, nějaký kroužek z plastu či gumy, jinak fakt nevím.
Tento magneťák občas vídávám na aukru a poměrně pravidelně s nefungující mechanikou, kdy přetáčení jede ale přehrávání ne.
Také pravidelně obcházím sběrňáky, ale zatím nic.
DKL

#6 Příspěvek od DKL »

Mám tady Sharp GF-6500, podle fotky je mechanika stejná. Na tónový hřídel jsem dobastlil nějakou trubičku. Ta co tam byla původně se rozpadla. Už si to přesně nepamatuju, patrně byla vroubkovaná.
voves

#7 Příspěvek od voves »

tak přesně tuto informaci jsem potřeboval, dík za radu, seženu nějakou trubičku a zbastlím to :D
cyberkrtek

#8 Příspěvek od cyberkrtek »

jo na hnací hřídeli má být gumovej váleček o průměru 5 mm, délce 6 mm a s dírou 2,4 mm.
Odpovědět

Zpět na „Opravy a restaurování starých elektropřístrojů“