UPS BK650MI - vadný akumulátor (přesunuto)
Moderátor: Moderátoři
-
Návštěvník
UPS BK650MI - vadný akumulátor (přesunuto)
dávnejšie som dostal UPS BK650MI. Teraz som zistil v nej vadný akumulátor. Zišlo by sa mi ju spojazdniť, viac-menej na jednorazové jednodňové použitie, k PC. Ceny nových akumulátorov vidím 25,- až 30,- €. Na tú jednorazovku sa mi to neoplatí.. Stačilo by mi s tou UPS pokryť možný, aj keď málo pravdepodobný, krátkodový výpadok siete - nestačil by na tento účel do toho kúpiť nejaký lacnejší akumulátor? Alebo ešte lepšie, nestačilo by k tomu pripojiť na ten jeden deň autobatériu?
Anonym píše:kúpiť nejaký lacnejší akumulátor? Alebo ešte lepšie, nestačilo by k tomu pripojiť na ten jeden deň autobatériu?
stačí to . . .
. . . krátké dráty, co nejsilnější průřez těch vodičů
ale hlavně těch 650W je jen zbožné přání výrobce, zatěžovat jen tak do 250W . . .
a musíš mít na mysli, že při 250W si to vezme 21A z baterky, to znamená že ti 55Ah, plně nabitá, vydrží nejvíce tak 2,5 hodiny . . .
-
Návštěvník
Anonym píše:Mám pohodenú autobatériu, je tam ale vadný jeden článok, mohla by byť na ten krátkodobý výpadok pripojená celý deň k UPS aj taká? Netrpeli by alebo neblokovali by to dobíjacie obvody, a pod.?
ne, s takovou vadnou baterií by to asi nejspíš vůbec nešlo.
mušíš mít jakoukoliv, ale dobrou olověnou baterii.
-
Návštěvník
Anonym píše:kľudne môže mať aj 1Ah
ne . . .
Anonym píše:napríklad z princípu 1milisekundový výpadok siete to vykryje a dlhší nie? A elektronika UPSky sa s tým vysporiada?
tak rychlou UPS jsem nikdy neviděl, když už to chceš hnát do extrémů . . .
milisekundový výpadek ti podrží přímo kondíky v PC zdroji.
Ale na výpadek, třeba minutový, potřebuješ alespoň 12V/7Ah
a kloudnou co ten proudový náraz desítek ampér udrží s minimálním poklesem napětí (bude v pořádku a bude mít minimální vnitřní odpor)
Autobateriu odvez do zberu - s vadnym clankom nie je dobra na nic. Z hovna bic neupleties.
Ja by som tam kupil spravnu bateriu a UPS potom niekde pouzil alebo predal. Nema zmysel usetrit par eur kupou mensej baterie, co tam nebude ani poriadne sediet.