UPS BK650MI - vadný akumulátor (přesunuto)

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Návštěvník

UPS BK650MI - vadný akumulátor (přesunuto)

#1 Příspěvek od Návštěvník »

Zdravím,
dávnejšie som dostal UPS BK650MI. Teraz som zistil v nej vadný akumulátor. Zišlo by sa mi ju spojazdniť, viac-menej na jednorazové jednodňové použitie, k PC. Ceny nových akumulátorov vidím 25,- až 30,- €. Na tú jednorazovku sa mi to neoplatí.. Stačilo by mi s tou UPS pokryť možný, aj keď málo pravdepodobný, krátkodový výpadok siete - nestačil by na tento účel do toho kúpiť nejaký lacnejší akumulátor? Alebo ešte lepšie, nestačilo by k tomu pripojiť na ten jeden deň autobatériu?
Návštěvník

#2 Příspěvek od Návštěvník »

Pripájam foto
Přílohy
UPS a accu.png
(292.64 KiB) Staženo 102 x
ok1hga

#3 Příspěvek od ok1hga »

Anonym píše:kúpiť nejaký lacnejší akumulátor? Alebo ešte lepšie, nestačilo by k tomu pripojiť na ten jeden deň autobatériu?

stačí to . . .
. . . krátké dráty, co nejsilnější průřez těch vodičů
ale hlavně těch 650W je jen zbožné přání výrobce, zatěžovat jen tak do 250W . . .
a musíš mít na mysli, že při 250W si to vezme 21A z baterky, to znamená že ti 55Ah, plně nabitá, vydrží nejvíce tak 2,5 hodiny . . .
Návštěvník

#4 Příspěvek od Návštěvník »

Ide mi o možný náhodný mžikový výpadok, ako sa mi to stalo pred pár dňami.
Mám pohodenú autobatériu, je tam ale vadný jeden článok, mohla by byť na ten krátkodobý výpadok pripojená celý deň k UPS aj taká? Netrpeli by alebo neblokovali by to dobíjacie obvody, a pod.?
ok1hga

#5 Příspěvek od ok1hga »

Anonym píše:Mám pohodenú autobatériu, je tam ale vadný jeden článok, mohla by byť na ten krátkodobý výpadok pripojená celý deň k UPS aj taká? Netrpeli by alebo neblokovali by to dobíjacie obvody, a pod.?

ne, s takovou vadnou baterií by to asi nejspíš vůbec nešlo.
mušíš mít jakoukoliv, ale dobrou olověnou baterii.
Návštěvník

#6 Příspěvek od Návštěvník »

Čiže aby som mal pri výbere jasno, musí mať 12V a kľudne môže mať aj 1Ah - napríklad z princípu 1milisekundový výpadok siete to vykryje a dlhší nie? A elektronika UPSky sa s tým vysporiada?
BOBOBO

#7 Příspěvek od BOBOBO »

Elektronika UPS sleduje napnap a když i krátkodobě poklesne pod danou mez , vypne . Když bude mít 1Ah aku vnitřní odpor dostatečně malý .... No kdysi se zde řešily UPSky starší a tam býval vůbec problém vyměnit aku bez použití "nastavovacího" programu . Nějak podobně jako u aku u NB . Je zde tlačítko hledat . A počti si .
ok1hga

#8 Příspěvek od ok1hga »

Anonym píše:kľudne môže mať aj 1Ah

ne . . .
Anonym píše:napríklad z princípu 1milisekundový výpadok siete to vykryje a dlhší nie? A elektronika UPSky sa s tým vysporiada?

tak rychlou UPS jsem nikdy neviděl, když už to chceš hnát do extrémů . . .
milisekundový výpadek ti podrží přímo kondíky v PC zdroji.
Ale na výpadek, třeba minutový, potřebuješ alespoň 12V/7Ah
a kloudnou co ten proudový náraz desítek ampér udrží s minimálním poklesem napětí (bude v pořádku a bude mít minimální vnitřní odpor)
rnbw

#9 Příspěvek od rnbw »

BK650MI je "blba" UPS bez procesora, tam staci vymenit a ides.
Autobateriu odvez do zberu - s vadnym clankom nie je dobra na nic. Z hovna bic neupleties.

Ja by som tam kupil spravnu bateriu a UPS potom niekde pouzil alebo predal. Nema zmysel usetrit par eur kupou mensej baterie, co tam nebude ani poriadne sediet.
Návštěvník

#10 Příspěvek od Návštěvník »

Ďakujem pekne za rady!
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“