Zdravím přispívající . Je to již delší čas , co mi dal kolega na opravu lampu , která se zapíná i mění jas při dotyku na těleso lampy . Došlo k průstřelu triaku a to vzalo ssebou i IO . Odložil jsem s tím , až sežene IO ať dá vědět . Je vždycky výborné , když věc leží rozdělaná někde delší dobu v dílně . Tehdá byl vyměněn triak za 137čku a ZD dal někdo 5V . No vyměnil jsem IO , zběžně proměřil, diod testem a zapnul . Z lampy se stal blikač na želpřejezd s bílým světlem . Takže výměna elytů , vyměněn kond do G triaku - svod keramiky v řádu 15-20kΩ . Po vypájení se zlepšil na cca 60kΩ . Dal jsem Teslu M1 . Stálý blikač . "Posíleny" elyty , stále blikač .Výměna zenerky za 6V - opět nic . Měření napětí na IO - napájecí se nehne při blikání , na ovládacím vstupu plný plus . Nechal jsem si přeložit ten popis a ze zoufalství jsem se chytil věty - vstup je velice citlivý . Jelikož nemám bezpotenciálové pracoviště , měl jsem obvod opět za odešlý . Tak jsem zatížil vstup trimrem M68 . No M22 to uklidnilo na stole . Po zamontování do lampy opět blikač . Konečných 56kΩ k minusu (přesD1) zabezpečilo pohodový chod . Asi má tato serie supercitlivý vstup . Tož tak .