Detekce jacku sluchátek na předním panelu

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
KuCZik

Detekce jacku sluchátek na předním panelu

#1 Příspěvek od KuCZik »

Zdravím, mám tu takový pro mne zapeklitý dotaz. Mám case, ve kterém nebyly originálně na předním panelu vstupy pro sluchátka a mikrofon. Po prohledání starého PC šrotu na půdě jsem našel case s USB porty a jacky. Po vyvrtání a vypilování děr do case jsem to tam vše přimontoval. Zvuk funguje, USB jsou funkční. Jenže mi stále vrtalo hlavou, jestli je možné ze starého AC97 panelu udělat HD Audio panel (rozdíl je v detekci jacku, pokud připojíte sluchátka, systém je automaticky detekuje)? Mrzí mě tento poslední zádrhel. Upozorňuji, že si ale nechci kvůli tomuto kupovat novou skříň, nebo nějaký panel do 3,5" či 5,25" slotu. Budu velmi rád za cenné rady.
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Podla tohoto to nebude uplne jednoduche - musis vymenit jacky, aby mali spinacie kontakty (a nie rozpinacie):
http://www.mp3car.com/car-audio/153730- ... tions.html
KuCZik

#3 Příspěvek od KuCZik »

I když možná ještě trochu přemýšlím, mám hnedka na tom panelu přidělaný vypínač, který teď už neslouží k ničemu, dříve byl na vypínání neonu. Tudíž bych mohl ten vypínač co je v jacku překopat na ten vypínač na panelu a vždy manuálně přepnout. Což se mi líbí víc než softwarové přepínání :)
KuCZik

#4 Příspěvek od KuCZik »

Tak jo, vyřešeno vypínačem. :D Ještě že tam ten nezbeda byl, jinak by mě to asi nenapadlo... Ale co už :)
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“