Ako otvorit tieto izbové dvere.
Moderátor: Moderátoři
- tiktak1953
Ako otvorit tieto izbové dvere.
------------------------
Podla mna, taka mala diera neni naj.sposob.To by musela byt aj na spravnom mieste,a lepsi o nieco vacsia.
- Přílohy
-
DSCN5254.jpg- (178.92 KiB) Staženo 230 x
- tiktak1953
Poslem obr.za chvilu.To je tak, ked deti nezatvaraju ako sa ma ,aj ked ich zato stale dr....!Zena ich zastava ,a ja po nich opravujem.Tento sposob je myslim pre kazdeho najlepsi. Nedaju sa niekde kupit tieto jazycky na pravu aj lavu stranu zelezne,alebo nevyraba ich niekto z kovu?Kupil by som a vsetky vymenil.
- Přílohy
-
DSCN5260.jpg- (209.05 KiB) Staženo 200 x
- tiktak1953
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Docela běžná závada, jednou jsem takto osvobozoval zoufale vyjící macechu toužící po záchodě....
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- tiktak1953
- tiktak1953
ZdenekHQ píše:Když je to akutní, jde tam i zasunout silnější šroubovák a tu litinovou potvoru zlomit úplně (ale pozor na poškození futer, o něco se musíte opřít).
Docela běžná závada, jednou jsem takto osvobozoval zoufale vyjící macechu toužící po záchodě....
Ja som pouzil siroke dlato a podlozil kuskom plosaku.Iba trochu sa dvere potlacili co napravi niekedy az lak.Ked si predstavis ,ze niekto od zlosti vylomy dver ,narobi v dome cirkus,tak toto je malina.Casto to ulomi prievan,bacha na to!Aj mne sa to dnes stalo ,ze mi dvere prievan zabuchol ked som isiel do dielni vziat dlata!
Pani,zaujima ma a urcite aj druhych, kde sa daju zohnat tieto jazycky?Su u vas bezne v obchodoch?Nebudem kupovat zato desat zamkov.
---------------------------------------------
Este som zabudol napisat,ze ked bola medzera po prvom tenkom zarazeni dlata,tak som skusal drotom jazycek vtiahnut do zamku,lenze nedal sa!Oprel sa asi o tu pruzinu!!!Aj z obrazka to tak vypada.
--------------------------------------------------
Len tak mimochodom,pozrite si tento odkaz ,potom sa nebudete ani mne cudovat,ze neovladam vsetok software. http://magazin.atlas.sk/techmag/to-je-h ... 26233.html
Pôvodné odchádzajú v rozmedzí 15-25 rokov, a to na niektorých bol puknutý odliatok od nova. Nový zámok sa rozsypal po 3 rokoch - koniec strelky sa rozmrvil.
Na druhej strane pri novom zámku nemôže nastať situácia ako u Teba, pretože sa strelka skladá z dvoch častí - odliatok zapadá do zárubne a zvyšok na ktorý tlačí pružina je plech.
Každopádne, ak sa rozhodneš pre nový, tak ho najprv rozober a namaž !!! Lebo môj nový bol poskladaný takmer nasucho.
Pokud se dostanete k pantům, je (mimo rozbrušky) možno vzít sekáč (šroubovák) a ve zdi před střelkou vysekat otvor, proseknout plechový kryt pro zámek a střelku vybrat. V opačném případě - použít hrubé násilí a dveře v místě zámku vyrazit...
Taky se mi to stalo. Opakovaně.
Při kontrole zbývajících zámků v domácnosti, jsem pod lupou zjistil na střelkách (jazýčcích) drobné trhliny. Nakonec pomohla prevence - výměna všech zámků.
Doporučuji.
Po napsání koukám, že tiktak 1953 svůj problém již vyřešil.
Z ostatních příspěvků vyplývá, že nejsem sám, kdo tento problém řešil. Proto si nemyslím, že v rámci úspory pár korun (a za bývalým federálnym múrom už len € ), je vhodné tyto dveřní zámky, vyrobené před cca 30-ti lety, nadále opravovat výměnou střelek. Připouštím, pokud nebudete muset tento problém osobně řešit, možná máte na to jiný názor...
- tiktak1953
Otkundes,nie vzdy ako teraz u mna ten zlomeny jazycek zasunie pruzina do zarubni. Bol tam jazycek sprajcnuty!Mal som aj tento pripad co pises, vtedy stacilo len dvere potlacit a ta tenka zadna cast jazycka sa zlomila.Je velky rozdiel ked sa zlomi a zasekne jazyce ked su panty z vonka a vnutra.Co si pisal ze povymienat zo starych dvery to robim, ale je tazko sa k tomu dostat.Uz som rozmyslal ze prepilim plech na zarubniach platkom na zelezo hore a dole pod jazyckom aspon do polky na dverach v izbach!Potom staci len dvere lepsie potlacit a je po svetovom probleme.Plech vratit spat,a tak dookola!Co hovorite? to iste aj by bolo aj hore a dole pri zamku, ked sa zasekne zaqmok je velky probem ak su panty z druhej strany.Cav
Problém je, že dveřní zámky po osazení do dveří, jsou sice denně používány, ale ve většině případů, již nejsou nijak udržovány. Současní výrobci, snad dokonce ani nedoporučují zámek rozebírat, nanejvýš jen otočit střelku. A stejně jako Devo70, i já mám nemilý poznatek, že výrobce zámků, šetří dokonce i na mazivu.