DVD vypalovačka LG
Moderátor: Moderátoři
DVD vypalovačka LG
Jirka
Druhý defekt je zmatnění plastových dílů - a dnes čočky + ty zrcadla jsou většinou plast
Zkus ještě mrknout na support - občas vyschne mazivo a ten laser potom nepojíždí, ale spíš poskakuje.
Tak jdu kuchat a čistit.
A propo, nějakej testovací program na kontrolu DVD? Nejlepší by bylo, kdyby vygeneroval kontrolní sumu kterou bych porovnal s druhým PC.
Jirka
No výsledek je, že právě dokopírovala datový DVD 4,2GB vytvořený na jiný mašině, po který před čištením nečetla. Teď to zkusím smazat a nakopírovat zpět.
Co jsem tak geniálně vylepšil nechápu. Jen pro pořádek, u mě se nekouří, takže ta optika žádnej "potah" mít nemohla.
Jo a při zkoumání Aidou jsem zjistil, že to je dokonce DL a netuším proč píše SCSI, když má IDE kšandu.
Jirka
- Přílohy
-
CD ROM shoes for music fans only.jpg- (94.75 KiB) Staženo 83 x
mi-ro píše:Jirko, celý to může mít jednoduchý vysvětlení (už se mi také stalo), pokud mašina dlouho leží a pak ji připojíš, projeví se zvýšené svody nenaformovaných elytů. To dokáže spolehlivě posunout pracovní body servozesilovačů. Co to znamená nemusím snad psát. Někdy stačí nechat nějaký čas pod napětím a ono se to srovná.
Nené, v tom to není. Ta mechanika byla v PC každej den pod napětím, jen se do ní nic nestrkalo.
Jirka
- Peterseal
K cisteniu: mne sa osvedcilo vyfúkat optiku, potom ju ponorit do izopropylalkoholu(IPA) a dat na teplý radiátor. Cez noc sa to svinstvo vo vnútri zvyklo uvolnit, a ráno som to prepláchol znova IPA a nechal dobre vysusit. Z obycajnym alkoholom toto robit nejde, lebo po sebe zanecháva také ,, čmuhy,,.
K cisteniu opitk v ultrazvuku: neskusal som, ale bojim sa, ze by to mohlo poskodit vrchnu sosovku, ma velmi jemne ulozenie.