Zlepšení příjmu bezdrátového teploměru.

Bezdrátová pojítka, vysílací a přijímací technika, diskuze o VF technice, zařízeních a konstrukcích, konstrukce a parametry antén

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
ondoubek

#16 Příspěvek od ondoubek »

Ještě mě napadlo jedno vylepšení. Mám po ruce TX modul 433.92MHz. Co kdybych jeho TX DATA připájel na výstup antény toho teplotního vysílače? Ten modul má dosah i 300m v dobrou anténou. Mám k němu i přijímač, takže bych popř. mohl udělat opakovač.
kulikus
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od kulikus »

Nesmíš. Na anténě je vf 433MHz, na vstupu TX se očkává logický signál do max nějakého MHz.
ondoubek

#18 Příspěvek od ondoubek »

To mě mohlo napadnout. Stejně by mě zajímalo jestli by ten dosah šel ještě nějak zlepšit. Poslední dobou to zase nějak padá. Psali jste mi tu že bych to musel potom nějak znovu naladit. No, chtělo by to něco jednoduššího.
Artaban001

#19 Příspěvek od Artaban001 »

Hrál jsem si z SDR přijímačem v pásmu 433.800MHz a napadlo mě, že kdybych připojil na výstup bezdrátový teploměr, tak by netrvalo dlouho, a našel by si "svůj protějšek" a ukazoval by teplotu kdesi i bez bezdrátového vysílače.. Protože je tam docela provoz..
Jinak to nejspíš vypadá na AM, nebo se pletu?
ondoubek

#20 Příspěvek od ondoubek »

Mě se snad neptáš, já jsem v tomhle zatím celkem tupej :D
Ale máme otázku zase já :D Možná by šel upravit venkovní vysílač, tam je anténa taky na PCB, ale vede od trimru do země. Napadlo mě, co kdyby tu cestu přerušil a za trimr dal anténu 1/4 vlnové délky?
Odpovědět

Zpět na „Bezdrátová technika a technologie, VF technika“