TV SHARP LC-32SH340E, vypíná se po zapnutí

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
andrasin

TV SHARP LC-32SH340E, vypíná se po zapnutí

#1 Příspěvek od andrasin »

Zdravím, dostala se mi do rukou LCD televize SHARP LC-32SH340E. Její problém je, že po zapnutí se po cca 5 sekundách opět vypne. Začne jen bzučet VN trafo, displej se nerozsvítí. Koukal jsem na PSU a pohledově se vše zdá být v pořádku, kondenzátory nenafuklé. Může mě prosím někdo nasměrovat? Někdo mi říká že mám vyměnit PSU, jiný zase že mám vyměnit základní desku.
shleha

#2 Příspěvek od shleha »

Daj to radšej spraviť do servisu v blízkom okolí.Omyly sú drahé.Na začiatok si zaobstaraj schému a vývojový diagram,keď vôbec niejaký existuje.Začni meraním od zdroja,keď to už máš rozobrané.
andrasin

#3 Příspěvek od andrasin »

TV byla ve 3 servisech, ze všech jí vrátili bez opravy a jen vzali peníze za snahu se závěrem, že je vadná jedna z desek, ale nejsou schopni opravy... TV již byla dávno vyřazena a zakoupena jiná, já jsem ji jen dostal na součástky, ale je mi líto se jí zbavit, tak se jí snažím opravit.
kovar

#4 Příspěvek od kovar »

Nejsou náhodou vadné trubice? :D
Lepší vrabec v hrsti nežli blechy v srsti.
andrasin

#5 Příspěvek od andrasin »

V takovém případě by se TV vypínala?
kovar

#6 Příspěvek od kovar »

Jako prd! :) Už se tady o tom psalo: http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... ight=sharp .Není to něco podobného? :)
Lepší vrabec v hrsti nežli blechy v srsti.
andrasin

#7 Příspěvek od andrasin »

Z odkazu, který jste zaslal jsem se dozvěděl, že se lze dostat do servisního menu, kde je možné zjistit, která trubice je špatná. Na netu jsem našel 3 různé postupy, jak se dostat do servisního menu. Ani jedním z nich jsem se bohužel do servisního menu nedostal. Takže je to buď u této TV jinak (servisní manuál přímo pro ni jsem nenašel) nebo je problém úplně někde jinde.

/edit: Tak změna, servisní manuál jsem našel, tak ho ještě pořádně projdu a dám vědět, jestli jsem na něco přišel nebo ne.
KUBO

#8 Příspěvek od KUBO »

V tej telke je Vestel chassis 17MB60. Servisný manuál je napr. na Táni

Je smutné, že aj Sharp dáva robiť telky turkom.
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
Peterseal

#9 Příspěvek od Peterseal »

Mozu byt vadne aj trubice. Preto mozno bzuci VN trafo. Cize pozri najprv tie trubice v podsvieteni.
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od otakarv »

Peterseal, četl jsi vše pořádně? kovar už na tuto skutečnost upozorňoval
Nejsou náhodou vadné trubice? Very Happy
andrasin

#11 Příspěvek od andrasin »

V servisním manuálu jsem se dočetl, že pokud ledka na TV ve standby bliká, znamená to zkrat v napájení. Původně jsem blikající ledku považoval za normální stav.

Problem: LED blinking, no other operation
This problem indicates a short on Vcc voltages. Protect pin should be logic high while normal operation. When there is a short circuit protect pin will be logic low. If you detect logic low on protect pin, unplug the TV set and control voltage points with a multimeter to find the shorted voltage to ground.

Nemám sice logickou sondu, abych změřil protect pin, ale když jsem měřil odpor vůči zemi na napájecím konektoru základní desky, naměřil jsem odpor na pinech 13, 14, 17, 18 (viz přiložený obrázek).
Přílohy
konektor.JPG
(55.27 KiB) Staženo 243 x
Hydrawerk

#12 Příspěvek od Hydrawerk »

KUBO píše:Je smutné, že aj Sharp dáva robiť telky turkom.

:cry: :cry: :looser:
ladik31

#13 Příspěvek od ladik31 »

u Sharpky jsem měl prozatím štěstí na studeňáky na trubicích.
Určitě stojí za to zkontrolovat zda nejsou vypálené spoje u patic a provést reset v SM.Už to tady bylo popisováno.
andrasin

#14 Příspěvek od andrasin »

Tak jsem se dostal k informaci, že tyhle falešné sharpky se střevama vestel nemají žádnou funkci pro zablokování v případě vadných trubic a televize by se měla zapnout bez ohledu na jejich stav, takže by se vypínat neměla.
Peterseal

#15 Příspěvek od Peterseal »

No neviem, podla mna sa z vadnou trubicou nezapne normalne. Vidim to na chybu trubic(e) alebo invertoru.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“