Pomoc s nastavením sítě
Moderátor: Moderátoři
Pomoc s nastavením sítě
Mám 2 počítače připojené přes Wifi na AP D-Link DL-524 a přes něj do internetu, vše funguje jak má. Současně jsou přes toto Wifi připojení spojené navzájem do sítě, oba jsou ve stejné pracovní skupině, mám povolené sdílení určitých složek, opět vše funguje.
Rád bych ale pro vzájemné zasíťování kvůli vyšší rychlosti použil kabelovou LAN a Wifi aby sloužilo každému samostatně jen pro internet.
Když to takto zapojím, počítače pořád tvrdošíjně používají pro spojení mezi sebou Wifinu. Zatím to řeším tak, že startuji s vypnutýma Wifi adaptérama, pak se automaticky aktivuje LAN síť, a až poté manuálně Wifi adaptéry zapínám.
Dotaz: Co musím nastavit v menu APčka, případně ve Wokňousech, aby to chodilo, tak jak chci? Na jednom PC jsou WinXP 32bit Home a na druhém Win7 Professional.
Moc díky za radu.
- Přílohy
-
network1.png- (25.77 KiB) Staženo 76 x
css píše:Spíš jsem doufal, jestli nejde v nastavení AP "něco" zakázat (nějaká funkce), která zprůchodňuje APčko pro síť.
doufal jsi marně, Dlink je dost jednoduchý . . .
http://www.ovsem.net/hardware/hratky-s- ... astni-sit/
- pocitujlasku
css píše:rnbw: Díky za odpověď, statické adresy (mimo rozsah Wifi) na LAN už mám, ale pro prohlížení složek v druhém compu jsem vždy používal ikonku Síť na ploše, místo psaní adresy. Spíš jsem doufal, jestli nejde v nastavení AP "něco" zakázat (nějaká funkce), která zprůchodňuje APčko pro síť.
V skratke skusim popisat princip, ako funguje siet. Mozes mat viac pripojeni - wifi a lan, ale zadrhel je vychozi brana (default gateway). ak pojdes priamo na ipcku, ktora je na LAN, tak windows si zisti, ze ten rozsah patri lan a posiela packety na kabel. Ak ides cez pocitace v sieti, tak windows ide cez default gateway a teda sa opyta dlinka, aku adresu ma ten druhy pocitac. vrati mu z rozsahu wifi, a teda windows teda zacne s druhym pc komunikovat cez wifi.
Teoreticka moznost by tu bola dat nazov druheho pc do suboru hosts (c:\windows\system32\drivers\etc\hosts) spolu s jeho ip adresou, ktoru ma na LAN. potom bude windows prekladat nazov pc na tu lan adresu a vsetka komunikacia pojde cez kabel. Len neviem, ci s tym windows nebude mat problem, treba to skusit.
- vasekpetr1