Kávovar Melitta E955-102, nereaguje na žádné tlačítko
Moderátor: Moderátoři
Kávovar Melitta E955-102, nereaguje na žádné tlačítko
- serviceman
Takže - vypadá to, že je to presso zavzdušněné, případně poznalo, že bylo vypnuté - asi to bude chtít naplnit vodní okruh, t.j. zkus po startu pomačkat všechny tlačítka, třeba i dlouze a jestli je na panelu nějaký otočný knoflík, co vypadá, že ovládá mechanický ventil (jde ztěžka), tak i potoč ním. Dál prověř, jestli se presso nahřívá - obyčejně se s ním před nahřátím nedá nic dělat a nereaguje.
Bylo by dobré dát odkaz na ten návod (klidně i anglický) - třeba to k něčemu bude...
- serviceman
1- přívod vody
2- tryska
Ten přívod není průchozí s tou tryskou. Když strčím dovnitř malej šroubovák, Nejde skrz. Je tam jakoby nějaká guma nebo něco.
- Přílohy
-
IMG_1276.JPG- (124.04 KiB) Staženo 264 x
- Přílohy
-
ESAMXX.GIF- (39.8 KiB) Staženo 215 x
Přesně jak jsi říkal. Jde to rozdělat. Jediný co mi nešlo, tak vytáhnout tu pružinu. Ale podařilo se mi to celý vyčistit. Složit a vše je ok.
Díky za pomoc a všechny rady. Asi bych to jinak dohromady nedal.
PS: Dělal jsi tu mellitu? Teď jdu na ni.
Mimochodem, je to typ E950-102 - bílý bez parní trysky.
EDIT: Tak je to zevnitř opravdu stejné jako Krups XP9000xx - kryty a elektronika jsou odlišné, ale spařovací jednotka a její pohon (včetně výpustného ventilu) jsou shodné a mlýnek asi také.
Takže, kdybyse někomu v této nebo podobné Mellitě (Caffeo solo, Caffo Solo & Milk, Caffeo Latea) pokazila spařovací jednotka, tak tato je úplně stejná - obě pressa jsou prakticky od stejného výrobce, ale Krups toto začal prodávat tak před 8-9 lety...
Dostal se mi na stůl zase přesně stejný typ Kávovar Melitta E955-102
jako předtím, ale od jiného majitele.
Jde mi o mlýnek. Nemáte někdo schéma, jak má ten mlýnek být sestaven, co je tam za komponenty?
Závada je taková, že kávovar mele kafe, ale ve spařovačce není žádné.
Rozdělal jsem to a zjistil, že že tam ubroušený nějaký plast, ale nevím, co to je viz. foto.
Podle mně je to nějaká aretace, která drží vnější ozubení mlýnku dole a tím že tam není, tak se zvedá vnější ozubení mlýnku a proto nebere další zrno.
- Přílohy
-
DSC_0484.JPG- (277.84 KiB) Staženo 208 x
Jestli tě zajímá přímo mlýnek, tak zkus trochu hledat - tyto mlýnky používala (a asi ještě používá) Jura, okolo které je velká komunita kutilů, kteří zásobují internet obrázkovýma návodama i na ty nejpriminivnější servisní úkony, tak určitě něco najdeš - při vyhledávání "grinder jura repair" na mně pro začátek vybaflo několik desítek videí na youtube, něco na ifixit a podobných stránkách a také detailní fotky, na kterých jde vidět, co a jak.