Aux in na Blaupunkt RCR44

Poruchy, opravy, rady, návody (kromě návodů na UNLOCK !)

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Hill
Administrátor

#16 Příspěvek od Hill »

Zapoj piny 1 a 28 V1500 zpět, jak byly, v tom případě je na ně přivedený z procesoru skutečně WT, tedy Warnton (varovný pípák).
K přepínání AM/FM zjevně dochází už před V1500 a v něm se jen aktivuje vstup pro rádio bez ohledu na rozsah.
Chtěl jsem se tomu vyhnout, snad z nostalgie ke kazeťákům, ale budeš ho tedy muset oželet:
už ti zbývá jen vyvést piny 1 a 2 konektoru P/N1301 na destičce ovládání kazeťáku na spínač (nebo jím můžeš spojovat měřicí bod MP53 s kostrou), jehož sepnutím nasimuluješ vloženou kazetu, a přerušíš vývody 4 a 5 u téhož konektoru (vyřadíš tím kontakt MUTE, motorek a elektromagnet zámku kazety) a na mínus póly kondenzátorů C1517 a C1510 přivedeš výstupy z těch děličů, co sis už připravil. Dej je tam místo přívodu od původních děličů R1511/1510 a R1516/1517, který přerušíš.
Ty původní děliče tam nech. Sice by se nemělo nic dít, slouží však jako pracovní odpory výstupů obvodu Dolby, je-li v tvé verzi, tak aby bylo možné případně kazeťák ještě použít.
Sepnutím spínače by ti měl bez problémů šlapat vstup AUX místo kazeťáku, přičemž funkce TA/TP a RDS zůstávají zachované.
Elmag

#17 Příspěvek od Elmag »

Tak jsem si myslel jak to bude snadné. Dolby to nemá, takže schéma je jiné , něco jsem dokreslil.

Nevím, zda si můžu dovolit naprosto oddělit všechny přívody do společného bodu na "-" od obou el. kondenzátorů, když na tento potenciál je přivedeno více cest, tak jak je dokresleno nebo oddělit pouze kondenzátor a ostatní nechat spojené v uzlu. Rezistory 3k9 (z děliče) jsem tam nenašel,pouze R1510 a R1517.

Děkuji
Přílohy
TDA.jpg
(136.54 KiB) Staženo 140 x
Hill
Administrátor

#18 Příspěvek od Hill »

Těmi tranzistory bych se nezabýval. Prostě ty elektrolyty odpoj a pusť to do nich.
Elmag

#19 Příspěvek od Elmag »

Smutně konstatuji, že jsem to provedl ale žádný aux in se nekoná, zapnu radio na kazeták tak jak je v návodu a nic neprochází, je zticha.......
Hill
Administrátor

#20 Příspěvek od Hill »

A hlásí ti na displeji vloženou kazetu?
Elmag

#21 Příspěvek od Elmag »

Je to možné, trochu si hraju na představivost, protože mi bohužel vypadla většina řádků...takže display je nečitelný. ale to se dá asi pravděpodobně taky řešit opravou..
Odpovědět

Zpět na „Autorádia“