pořídil jsem si usb mikroskop http://www.ges.cz/cz/usb-digitalni-mikroskop-GES08800098.html . Mám win XP SP3. přes složku tento počítač - skenery a fotoaparáty normálně funguje. Drivery naistalovány, ale v přiloženém softu Microview v2.0 vyskočí hláška, že nedetekuje zařízení. Neřešil jste někdo podobný problém? Zkoušel jsem to na dvou počítačích se stejným systémem a problém na obou stejný.
Máš poslední verzi MicroView 2.1.2, nebo beta 2.5? Pracoval jsem s tím před lety (je to dost starý software) a už si to moc nepamatuji - také jsem s tím měl potíže.
díky za odkazy já měl v příslušenství na CD verzi 2.0 tyto novější mi přijdou jako by ani nebyly k tomuto mikroskopu , spustím je, chybu nehlásí, ale obraz z kamerky neukážou
Ano, to byl ten problém, ale to jsem odstranil jakýmsi přepínáním v okně aplikace. Víc si bohužel nepamatuji. Mimochodem, ono to není k tomuto mikroskopu, ale víceméně ke všem. Je to dost obecný prohlížeč.
neměřil jsem to přesně na centimetry, je možné zaostřit obraz na více než 50 cm tak aby byl na monitoru ostrý. Samozřejmě, že zvětšení se zvyšuje s přiblížením k předmětu. Vlas na který přiložím kameru dokážu zaostřit dvakrát v různém zvětšení.