Pračka Whirlpool AWE 10727/1
Moderátor: Moderátoři
Pračka Whirlpool AWE 10727/1
Po zapnutí vše jede, ale po cca 1 minutě se na displeji objeví nesmysly, avšak praní proběhne zcela bez problému až do konce. Zroj v elektronice je v pořádku (5V a 12V), akorát mě zaskočila přítomnost síťového napětí i na sekundární straně zdroje (měřeno proti kostře, nezdá se mě, že se to tam přenášelo jen kapacitou mezi vinutími trafa). Schéma elektroniky se mě samozřejmě nepodařilo sehnat.
Nějak nevím, čeho se chytnout. Jaký mají být napětí na sekundární straně zdroje? Setkal jste se někdo s takovým chováním elektroniky u tohoto typu? Předem děkuji za odpovědi.
Přikládám foto displeje, omlouvám se za kvalitu z mobilu.
- Přílohy
-
13012014116.jpg- (96.51 KiB) Staženo 135 x
Bohužel pěkná prasárna.
Pokud je problém jen kolem zobrazovače, a hlavní funkce pračky není narušena, asi bych na to kašlal.
A když ne, tak bych se podíval jak je mechanicky vyřešeno elektrické spojení displeje se zbytkem elektroniky (konektor, gumičky, pájení, pár vodičů, nebo mnoho vodičů) a jestli má ten zobrazovač nějaké značení.
Taky bych se podíval co je to za technologii, jestli LCD, LED nebo VFD.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Jinak problém je, že bez displeje se těžko nastaví prací program. Po každým praní se musí pračka na cca 10 minut odpojit od sítě, potom zase chvíli zobrazuje to co má.