Kuchyňská váha Fagor BC200: jak otevřít?

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Hill
Administrátor

Kuchyňská váha Fagor BC200: jak otevřít?

#1 Příspěvek od Hill »

Dostala se mi na stůl tato digitální váha. Někdo se do ní neúspěšně pokoušel dostat už přede mnou a při té příležitosti se mu vysypaly kolíky mezi membránovou klávesnicí a mikrospínači, takže ani zapnout nejde.
Teď už vím, proč k tomu došlo: otevření brání vážicí talíř, který se mi podařilo vycvaknout jen na dvou místech, ale přesto pořád někde drží. Dno lze proto zvednout asi o 3 mm, což k vysypání těch špuntíků úplně stačí, ale na přístup dovnitř už je to zoufale málo.
Víte někdo, jaká je na sejmutí toho talířku finta?
Devo70

#2 Příspěvek od Devo70 »

Pod nálepkami sa niekedy ukrývajú šruby.
kovar

#3 Příspěvek od kovar »

Můžeš dát foto z více stran ?
Lepší vrabec v hrsti nežli blechy v srsti.
Hill
Administrátor

#4 Příspěvek od Hill »

Tu váhu jsem nechal zatím rozebranou v práci v dílně, takže ji nafotím až v týdnu.
Na to, jak je nacvaknutý vrchní talíř na talíř senzoru, jsem nakonec přišel: ve spodním krytu je jeden otvor, skrz který se dá dostat k jedné ze čtyř plastových západek a vyvěsit ji.
Prostorem pro baterii se pak šroubovákem hodně šikmo musí vyhmatat západka, která se vytlačuje rovnoběžným směrem. A pak už jde talíř vyklopit.
Zpět se jen nasadí a vtlačí.
Bolest váhy je v tom, že ten talířek se musí vyndat jako první. Jak se totiž napřed přizvedne jen dno, vysypou se ty plastové mezišpuntíky, co tlačí na mikrospínače.
Teď musím přehrabat zásoby a najít stejné mikrospínače, dva z původních sepnou jen, když se jim chce, takže váhu lze zapnout třeba až na třicátý stisk a nastavit vestavěnou minutku nejde vůbec.
Poreferuji s fotkami.
kovar

#5 Příspěvek od kovar »

Některé váhy měli 4 pružiny které to celé držely pohromadě.Rozebrat to docela šlo ale složit to byl docela boj :D
Lepší vrabec v hrsti nežli blechy v srsti.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“