v minulosti jsem založil vlákno s touto televizí, protože byl KO zdroj TV (nečitelné hodnoty rezistorů, ...) - televize již jede, ale je u ní od počátku po opravě problém - některé programy jsou po vypnutí TV a to stačí i pohotovostní poloha mírně ujeté a musí se jemně doladit a některé drží v pohodě. Původně jsem dával vinu mému pospojování tří rezistorů na pozici parního R621 (2W), abych dostal požadovanou hodnotu 3k3 (ten jsem právě ve 2W verzi neměl po ruce) - tento rezitor krmí tuner ladícím napětím 31,5V. Bohužel i po koupi originál rezistoru se problém nevyřešil. Mám podezření na "nemocný" tuner.Ladicí napětí na řídícím IO (AN5071) tuneru sedí jak přibité. A teď raďte
TESLA CK3370XT nedrží naladěné programy - ujíždí
Moderátor: Moderátoři
- excellence
TESLA CK3370XT nedrží naladěné programy - ujíždí
v minulosti jsem založil vlákno s touto televizí, protože byl KO zdroj TV (nečitelné hodnoty rezistorů, ...) - televize již jede, ale je u ní od počátku po opravě problém - některé programy jsou po vypnutí TV a to stačí i pohotovostní poloha mírně ujeté a musí se jemně doladit a některé drží v pohodě. Původně jsem dával vinu mému pospojování tří rezistorů na pozici parního R621 (2W), abych dostal požadovanou hodnotu 3k3 (ten jsem právě ve 2W verzi neměl po ruce) - tento rezitor krmí tuner ladícím napětím 31,5V. Bohužel i po koupi originál rezistoru se problém nevyřešil. Mám podezření na "nemocný" tuner.Ladicí napětí na řídícím IO (AN5071) tuneru sedí jak přibité. A teď raďte
je důležité vědět jestli se to rozlaďuje i při chodu televizoru nebo jen při vypnutí a znovuzapnutí. Pokud to dělá i při chodu,tak to bude s největší pravděpodobností kan.volič. Kdyby to dělalo jen po znovuzapnutí,tak je asi ujetá cívka obr. mezifrekvence,která je vedle videoprocesoru. pokud nemáš rozmítač ,tak to naladíš tak,že s ní pootočíš při naladěném programu a vypneš,znovu zapneš a uvidíš zhoršení nebo zlepšení podle toho zvolíš směr otáčení.Pozor je to citlivé, čtvrt otáčky už bývá moc.
- excellence
naladěná stanice po uložení do předvolby drží a mohou se přepínat programy a předvolba drží. Po vypnutí a opětovném zapnutí TV předvolba mírně ujede - někdy se po pár vteřinách dotáhne a někdy ne (většinou).
TV se během provozu nerozjíždí - pouze při vypnutí a zapnutí.
Ujíždění se děje jen na vyšších TV pásmech.
-
Návštěvník
pajosek2 píše:ahoj,
je důležité vědět jestli se to rozlaďuje i při chodu televizoru nebo jen při vypnutí a znovuzapnutí. Pokud to dělá i při chodu,tak to bude s největší pravděpodobností kan.volič. Kdyby to dělalo jen po znovuzapnutí,tak je asi ujetá cívka obr. mezifrekvence,která je vedle videoprocesoru. pokud nemáš rozmítač ,tak to naladíš tak,že s ní pootočíš při naladěném programu a vypneš,znovu zapneš a uvidíš zhoršení nebo zlepšení podle toho zvolíš směr otáčení.Pozor je to citlivé, čtvrt otáčky už bývá moc.
Takhle pajosku to ladí akorát 🤐 , odborník to umí naladit i bez pomoci vobleru a daleko přesněji . Na rozdíl od Tebe ví čím otočit a proč a na kolikátý bit . Detekcí to nedožene ani kdyby se pos... Pokud bude postupovat dle tvého návodu , tak je to cesta do pekel . A pro kolegu exellence . Pokud použiješ jeho návod , tak mi věř , že dáš vydělat zkušenějšímu kolegovi . Zdravím Ivan
Anonym píše:pajosek2 píše:ahoj,
Takhle pajosku to ladí akorát 🤐 , odborník to umí naladit i bez pomoci vobleru a daleko přesněji . Na rozdíl od Tebe ví čím otočit a proč a na kolikátý bit . Detekcí to nedožene ani kdyby se pos... Pokud bude postupovat dle tvého návodu , tak je to cesta do pekel . A pro kolegu exellence . Pokud použiješ jeho návod , tak mi věř , že dáš vydělat zkušenějšímu kolegovi . Zdravím Ivan
Tak napíš nejaké lepšie riešenie inak dá zarobiť nejakému skúsenejšiemu kolegovi tak či tak !
- excellence
-
Návštěvník
excellence píše:tak co navrhujete - ještě jsem do toho nešťoural - unáhlenost se v takovém případě nevyplácí
Předně se Ti chci omluvit za mnou zkoněný tvůj nick a jak teď . Zkus zda se to rozlaďuje poklepem a na kterých pásmech . Pak Ti nezbude nic jiného , než vyndat volič a propájet země .
Pokud je chyba "uvnitř zapojení voliče" , např. vadný varikap , nebo kondenzátor , budeš potřebovat mikropájku , hodinářskou pinzetu a další propriety , pak je jednodušší navštívit sběrný dvůr a vydolovat k. volič z nějaké vrakované televize . Ivan
-
Anonymní
Pokud je chyba "uvnitř zapojení voliče" , např. vadný varikap , nebo kondenzátor , budeš potřebovat mikropájku , hodinářskou pinzetu a další propriety , pak je jednodušší navštívit sběrný dvůr a vydolovat k. volič z nějaké vrakované televize . Ivan[/quote]
Tak na to jak čtu tvoje předešlé příspěvky jsem si myslel,že tvá rada bude malinko odbornější,ale jestli umíš vyměnit akorát tuner,který najdeš na sběrném dvoře tak si myslím,že pajosek tě strčí do kapsy,tak nevím proč ho urážíš.Jelikož on má pravdu v tom,že to může být mezifrekvence a což asi i bude,ale tvoje vědomosti koukám tak daleko nesahají.A jestli neumíš pracovat s voblerem,tak tě opravdu lituji,že se o tom vůbec rozepisuješ,jestli ho teda vůbec máš.Tak se nad sebou zamysli nebo jestli nezvládáš své emoce nechoď na různá fóra,kde si lidi vypomáhají a chovají se k sobě slušně.PepaK
-
Návštěvník
Milý PepoK , přečti si laskavě posloupnost a pak hodnoť a kárej .
Můžu tě ubezpečit , že s voblerem umím docela obstojně zacházet a pár televizí jsem na něm také naladil . Konkrétně řady "Salermo" , pak Dukla a v neposlední řadě i řadu Pluto . Rád si od Tebe nechám vysvětlit , proč se tv ladí při AVC naplno . Co se týká tvého druhého slintu , tak excellence jasně píše , že se mu to rozlaďuje u vyšších kanálů , tak to asi OMF dělat nebude , nebo si myslíš , že pro nižší kanály je AFC jiné (hodnotou) a jeho hodnota roste progresivně s výší kanálu . Věř mi ,že jen blbec by se hrabal v OMF . Domníváš-li se , že rada typu rozlaď OMF , třeba se to chytí je pomocí dotyčnému , pak jí stále nazývám "Cestou do pekel" . Zdravím Ivan
-
Návštěvník
pajosek2 píše:Tak jsem se dověděl,že jsem uživatel,no asi jo ale takhle jsem to ladil mockrát a vždy to vyšlo. Jednou jsem tu OMF musel přemotat a taky to šlo.
Tak si vyber buď uživatel sfunkční TV nebo rádoby odborník s vrakem do sběrného dvora.
Milý pajosku , já byl včera na rybách a chytil jsem štiku , která měla v ploutvi lampu a ta svítila . Asi tak koukám na tvé (takhle jsem to ladil...) . Já když do tohoto obvodu lezl , tak to bylo vždy po zásahu nějakým machrem , pouze jednou to byla tv z hospody , ale z té tekl dehet a tam to bylo rozladěné . Věř mi , že mockrát!! jsem to nepořeboval naladit , neboť to vždy bylo naladěno OK a chyba byla blbé země , svod kondenzátoru a pod. Ne naladění !! . Kolegové mají stejnou zkušenost , jako já . Zdravím Ivan
P.S. Uber mockrát a já tu lampu zhasnu . Ivan