Svářečka Parkside z Lidlu

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od otakarv »

Je mi naprosto jasné že tahle svářečka Parkside není nic moc ale jenom taková malá poznámka k elektrodám, máte je dostatečně vysušené, nejsou navlhnuté?
Osobně jsem už něco nasvařoval a to různými typy svářeček takže v tomto směru nejsem až tak velký laik.
PavelFF

#32 Příspěvek od PavelFF »

Elektrody byly rutilky přímo z obchodu a přímo z krabice, která byla ještě v zavařeném igelitu. Igelit samozřejmě nemusel těsnit, ale i tak se stejnými elektrodami byl obrovský rozdíl ve sváření s trafíčkem Parkside a s tyristorovou stejnosměrnou svářečkou.

Mimochodem, mám docela podezření, že ani vinutí nebude měděné, jak se zdá podle barvy na primáru, ale jen hliníkové. Jak už tak číňani všechno ojebávají. Izolaci jsem ještě nenačal, ale možná to časem udělám.

Na svarbazaru
http://www.svarbazar.cz/phprs/view.php?cisloclanku=2006051603
napsali, že zemnicí kleště jsou měděné. O tom velmi silně pochybuju. Asi by se divili, jak je měď magnetická. Znám tuhle "měď" ze startovacích kabelů. V mém případě už se nenamáhali s kamufláží a svorka je z bílého kovu.
O "robustnosti" držáku elektrod si taky myslím něco jiného:
Na koncích kabelů je robustní a kvalitně vyhlížející držák elektrod, který perfektně padne do ruky, a jednoduchá zemnící svěrka z měděného plechu (nikoliv z mosazného jak bývá obvyklé!)

Ale o co je to větší šmejd, o to je to větší námět k diskuzím. :)
ok1hga

#33 Příspěvek od ok1hga »

PavelFF píše:Mimochodem, mám docela podezření, že ani vinutí nebude měděné, jak se zdá podle barvy na primáru, ale jen hliníkové. Jak už tak číňani všechno ojebávají. Izolaci jsem ještě nenačal, ale možná to časem udělám.

odmotal jsem několik závitů z primáru, pro zvětšení výstupního napětí, aby to lépe zapalovalo oblouk.
A je to hliník !
Nasazování oblouku se zlepšilo, ale zvětšil se i odběr v klidu . . .
PavelFF

#34 Příspěvek od PavelFF »

Tak si mi alespoň ušetřil jeden pokus. Vzhledem k už tak velkému přesycování a brutálnímu příkonu naprázdno je odmotání primáru docela drsňárna.
Trafo i bez této úpravy se po čase samo vypne na překročení teploty aniž by vyvařilo jedinou elektrodu.
ok1hga

#35 Příspěvek od ok1hga »

PavelFF píše:Trafo i bez této úpravy se po čase samo vypne na překročení teploty aniž by vyvařilo jedinou elektrodu.

ten velký ventilátor je tam nutnost.
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“