Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.
Nezkoušeli jste do už někdo ?
narazil jsem na tohle video: https://www.youtube.com/watch?v=8-WGaAmpfOU a vypadá to velice slibně.
ps: všimněte si toho technického "vybavení"
Pokud vím, tak to po dlouhou dobu to byla nejrozšířenější průmyslová metoda, a to i přesto, že princip fotocesty byl znám a používal se ke zhotovení šablony.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
no ekologie.. vem si kolik amatérů dneska vylívá kyselinu a chlorid do záchodu když už tam pracuje s fotocestou, není to lepší rovnou fotocestou vyrobit? Ta síta taky věčná nejsou, hodí se to pro seriovou výrobu kde jsou velké izolační mezery a cesty. Pokud budu chtít vyrobit jednu desku tak je síto zbytečný krok navíc.
Daleko zajímavější pro prototypování mi přijde výroba DPS pomocí dělících čar a frézy nebo tyhle ostrůvky http://www.youtube.com/watch?v=blalAktxFoI 3:19 , obzvláště pro VF vhodné
Naposledy upravil(a) Davidus dne 20 úno 2014, 15:58, celkem upraveno 1 x.
Protože jim to poradili ve škole...
HCl je v městské vodě přítomna v důsledku chlorování, a Ionty železa se tam dostávají reznutím trubek.
Ionty mědi se obhajují trochu hůř, ale když se z ní mohou dělat střechy a okapy...
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
no, tak samozřejmě, ty běžné chemikálie ani tak nevadí, ale takový roztok nasycený mědí rozhodně ničemu neprospívá
teď je otázkou jak likvidují chemikálie třeba v ekodvoře
To Habesan: Ve vodárenství se používají ledajaký sajrajty. Kámoš z poděbradský vodárny mě před mnoha lety přinesl kanystr chloridu železitýho, leptám s ním dodnes. Když jsem se ptal, na co to používají, nevěděl, nebo nechtěl říct, jen prohlásil, že to k nim vozej cisternou. Na poděbradsku teče z z vrtů ta smradlavá železitá voda, co tam chlastaj pacoši. Ve stáčírně Poděbradku něčím zbavujou železa a smradu. Kdoví, čím... Ale tohle byla vodovodní vodárna.
Jirka
sieťotlač sa používala pre väčšie série - hromadnú výrobu rovnakých dosák. Je to najefektívnejšia "ručná" výroba. Nevýhoda bola, žesa dali vyrábať cestičky iba s obmedzenou šírkou - záležalo aj na hustote pletenie látky a hrúbke jeho vlákna. používali sme tri druhy -hrubšie, stredné a jemné.
Pretože ide o pretlačenie farby cez sieťku na dosku z meďou, záležalo aj na hustote farby - riedka sa rozlevala, hustejšia spôsobovala dropouty /tenké prerušenia farby/
Pre jeden-dva kusy rovnakej kresby dps naprosto nevýhodné pre jej cenu...
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.